PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328809
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Co polecacie?

ocenił(a) film na 8

Na którym filmie lepiej spędzić czas w kinie? Jak zostać królem czy Czarny Łabędź?

ocenił(a) film na 8
Sauron1

Warto na jednym i drugim, mi osobiście bardziej podobał się The King's Speech.

ocenił(a) film na 4
Sauron1

zdecydowanie czarny łabędź chyba ze lubisz 2 godziny oglądać nadętych pajaców i ciągnącą się angielska flegmę to ten drugi też możesz zobaczyć choć nie polecam

ocenił(a) film na 7
Sauron1

Łabędz w kinie, Kings Speech - w domu.

ocenił(a) film na 7
Sauron1

Ja oglądałam "...Łabędzia" w domu, "JZK" w kinie... Zobaczyć warto oba, ale (subiektywna opinia kogoś, kto za thrillerami nie przepada), zadowolona jestem bardziej z seansu "JZK". Choć muszę napisać, że Czarny Łabędź jak na gatunek, który nie jest moim ulubionym, wyjątkowo mi się spodobał.

użytkownik usunięty
Sauron1

Łabędź zdecydowanie.

Sauron1

jak zostać królem!

ocenił(a) film na 9
Sauron1

Oba urywają ryja !!

Sauron1

zgadzam się z bubble_factory. Łabędź ma mroczny klimat w sam raz do kina. A króla w domu możesz obejrzeć chociaż to również doskonały film.

ocenił(a) film na 8
Paneb_Ognik

Dzięki za odpowiedzi,skuszę się na Łabędzia, który ogólnie bardziej mi podchodzi

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Sauron1

Heh dziwne, miałem dzisiaj rano dokładnie taki sam dylemat. Zdecydowałam się jednak na JKZ i nie czuję się zawiedziony- całkiem dobry film, przyjemnie się go ogląda i podziwia popi aktorów.

użytkownik usunięty
killus_13

To idź do kina jeszcze na Czarnego Łabędzia, nie pożałujesz pieniędzy. Film jest rewelacyjny,a na ekranie w kinie robi duuuuże wrażenie! Z filmów oscarowych , które oglądałam uważam,że Łabędź powinien być głównym kandydatem do Oscara.

ocenił(a) film na 7
Sauron1

Ja bym wybrał JZK. Na czarnym łabędziu gdzie przez 1 godzinę jest strasznie nudny "Dzień z życia Baletnicy" i kompletnie nic się ciekawego nie dzieje. Ogólnie film jest jednak bardzo dobry.

ocenił(a) film na 10
robhans

ja obejrzałam łabędzia w domu, a króla w kinie - najlepszy wybór. Jak zostać królem jest bardziej poruszający, ale łabędź też bardzo ciekawy... tyle że nie jest to takie ... dzieło :)
ach... i jeszcze muzyka w The King's speech... wielki dodatkowy plus! nie dość, że Alexandre Desplat, to na koniec symfonia i koncert fortepianowy Beethovena :)