PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 330 tys. ocen
7,8 10 1 329552
7,2 65 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Absolutnie jeden z lepszych filmów w swoim gatunku i jeden z lepszych filmów jaki powstał w roku 2010. Doskonale zrealizowany , wciągający od pierwszej minuty , nie nudzący ani przez chwilę i momentami śmieszny.A także świetny klimat , kapitalne dialogi , fantastyczna scenografia , znakomite zdjęcia oraz mistrzowskie role Colina Firtha ( w pełni zasłużony oscar ) i Geoffrey'ego Rusha.Moja ocena 10/10 serdecznie polecam.

ocenił(a) film na 9
rado_filmaniak

Jestem świeżo po seansie i w pełni zgadzam się z tą opinią. Aż sam nie wierzę jak film praktycznie pozbawiony jakiejkolwiek akcji potrafił mnie tak wciągnąć. Ode mnie zasłużona 9.

ocenił(a) film na 10
rado_filmaniak

Zgadzam się z tobą w 100%. Film jest po prostu świetny. Ani przez chwilę mnie nie nudził.

ocenił(a) film na 9
rado_filmaniak

Również się podpisuje. Fantastyczny klimat, ciekawa historia no i jeśli ktoś ogólnie interesuje się Wielką Brytanią wtedy będzie mógł w pełni rozumieć o co chodzi w tym filmie. Bez znajomości chociaż cząstkowej historii film mógł wydawać się nudny dla mnie jednak był świetny. Oglądałem go 3 raz ale zawsze mi się tak samo podoba. No i Geoffrey Rush- jak zwykle klasa sama w sobie choć reszta obsady również bardzo dobrze. Ogólnie mocna 9 ode mnie