Jest oscar!!!! najlepsze co w tym roku zrobiła Akademia. I oscar dla Firtha!
Czy wy jesteście niepoważni ludzie? Co takiego zagrał Firth? Eisenberg I Franco buli 100 razy lepsi. A film mdły i nijaki, wszystkie nominowane tytuły były ciekawsze.
Właśnie tak!!! Co takiego zagrał Firth? Chyba nigdy nie miał kontaktu z osobą, która się jąka. Jego postać była karykaturalna, śmieszna, a cały film jest po prostu nudny. Eisenberg był świetny, idealnie oddał ducha naszych czasów. Nigdy nie spotkał Zuckerberga, nie wiedział na kim się wzorować, a zagrał rolę swojego życia, i za to mu się należał Oscar.
Tak, a Firth spotkał się z Jerzym VI i miał z czego brać przykład. Są różne sposoby jąkania, więc nie wiem czemu akurat się tego czepiasz. Ja nie twierdzę, że TKS jest super wybitnym filmem. Bo mnie nie zachwycił!
Eisenberg mnie osobiście wkurzał niesamowicie, jego gra aktorska mnie nie powaliła!
Więc jak widzisz, każdy ma swoje własne opinie i odczucia. Więc.... Jak masz jakieś zażalenia to napisz do Akademii ;p
No poszperałem na jutubie, i rzeczywiście zwracam honor.Jednak nto ja nigdy nie spotkalem krola. Jednak Colin mial racje.Ale i tak bede uparty i bede twierdzil, ze Oscar nalezal sie Jessiemu.
Z "Hurt Locker" się zgadzam, że nie zasłużył na Oscara, ale TKS moim zdanie jak najbardziej zasłużenie.
oczywiście, że zasłużone, sprawiedliwy podział, bo wyrównana konkurencja, ale z wskazaniem na króla, który wybijał się z tego towarzystwa. bardzo dobrze, incepcja tam gdzie była najlepsza, czyli efekty, montaż dźwięku, słowem technologia, a social network jako dla mnie film jak film, na pewno nie zasłużył sobie na miano najelepszego 2010. solidnie wyd.ymani mogą się za to czuć bracia Coen :)
Moim zdaniem film bracia Coen mimo, że fantastycznie się na nim bawiłem, wcale nie przewyższa TKS. Raczej jest jako ciekawostka i ukłon w stronę westernów, jednak na oscara nie zasluguje. Z drugiej strony pojedynek Bridges vs Firth - to już nie jestem taki pewny.
Co do Social Network jest solidne, ale nie ma tego czegoś.
TKS to wg mnie doskonały film i nagroda jak najbardziej zaslużona.