PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328809
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Zanim obejrzałam ten film myślałam że jest śmieszny , jednak rzeczywistość okazała się całkiem inna.

ocenił(a) film na 8
jurajska1313

Też myślałem, że to będzie komedia. Wszystko przez złą kampanie reklamową tego filmu... Film był tak reklamowany, że potencjalny widz myślał, że ma zamiar obejrzeć komedie, a tu film się okazał dramatem, na dodatek biograficznym. Niemniej jednak film bardzo dobry, polecam.

ocenił(a) film na 9
jurajska1313

Nic o filmie nie wiedziałem przed obejrzeniem, więc się niepotrzebnie nie nastawiałem. Film jest mądry, bardzo dobry i arcyśmieszny. Śmiałem się w tych miejscach: jak opowiada bajkę swoim córkom, jak przed finałową przemowa zastosował wszystkie sposoby włącznie z tańcem i solidnym przeklinaniem, jak powiedział do swojego doradcy, że jest mu wdzięczny za okazana pomoc, na co otrzymał szybką odpowiedź ,,może jakieś hrabstwo w zamian?", i jak po tej przemowie dumny powiedział, że musiał się trochę jąkać, żeby poddani wiedzieli, że to on mówił, a nikt podstawiony! Acha i nie jestem Anglikiem. Moja żona też nie. Popłakaliśmy się razem ze śmiechu i ze wzruszenia.

ocenił(a) film na 8
bez_imienny

No bo to film angielski, pełno w nim takich "scenek" śmiesznych, takich brytyjskich akcentów. W końcu oglądamy film o rodzinie królewskiej, ale ogólnie jest to dramat i jak się spojrzy z większej perspektywy to raczej śmieszyć nie powinien bo mówi o bardzo smutnych rzeczach...