Nie miałem okazji jeszcze obejrzeć tego filmu ale mam zamiar i nie do końca wiem na co się nastawić, w internecie źródła podają w większości że to po prostu dramat historyczny, a w reklamach i tv ukazują ten film jako po prostu komedię. Może mi ktoś to wytłumaczyć ?
humor to jest ale bardzo inteligentny, więc nie jest to głupkowata komedia. polecam!
dla mnie ani dramat ani komedia, co do komentarza powyżej, to akurat Anglicy mają bardzo dziwne poczucie humoru, czesto nie reprezentujące żadnego poziomu...
jak dla mnie film bardzo średni i nawet dobrzy aktorzy go nie ratują.
chyba otrzymał tyle nominacji tylko dlatego, że poprostu nie było czego nominować...
Oczywiście jest to dramat historyczny, ale jest parę wątków z 'angielskim' humorem - swoją drogą myślałem, że będzie to jakiś sztywny film o sztywniakach z rodziny królewskiej :P Jednak nastąpiło miłe rozczarowanie, TKS ukazuje emocje ludzi z królewskiej rodziny, żona Jerzego VI(Helena Bonham Carter)też zagrała świetnie ;] A po ostatnim przemówieniu aż mi się banan na twarzy pojawił - sam zobaczysz czemu ^^