PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328828
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Komedia czy dramat ?

użytkownik usunięty

Nie miałem okazji jeszcze obejrzeć tego filmu ale mam zamiar i nie do końca wiem na co się nastawić, w internecie źródła podają w większości że to po prostu dramat historyczny, a w reklamach i tv ukazują ten film jako po prostu komedię. Może mi ktoś to wytłumaczyć ?

ocenił(a) film na 9

Jest to dramat historyczny a reklamy trochę źle go interpretują:)

ocenił(a) film na 10

humor to jest ale bardzo inteligentny, więc nie jest to głupkowata komedia. polecam!

ocenił(a) film na 4

dla mnie ani dramat ani komedia, co do komentarza powyżej, to akurat Anglicy mają bardzo dziwne poczucie humoru, czesto nie reprezentujące żadnego poziomu...
jak dla mnie film bardzo średni i nawet dobrzy aktorzy go nie ratują.
chyba otrzymał tyle nominacji tylko dlatego, że poprostu nie było czego nominować...

ocenił(a) film na 8

Oczywiście jest to dramat historyczny, ale jest parę wątków z 'angielskim' humorem - swoją drogą myślałem, że będzie to jakiś sztywny film o sztywniakach z rodziny królewskiej :P Jednak nastąpiło miłe rozczarowanie, TKS ukazuje emocje ludzi z królewskiej rodziny, żona Jerzego VI(Helena Bonham Carter)też zagrała świetnie ;] A po ostatnim przemówieniu aż mi się banan na twarzy pojawił - sam zobaczysz czemu ^^