PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328828
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Pytam co za kretyn stwierdził, że to komedia?! Przez to inaczej podeszłam do filmu a jest on bardzo dobry ale jako dramat historyczny. Jak słyszę w telewizji zapowiedzi filmu czy to na polsacie czy tvn dokładnie nie pamiątam brzmiące: " królewsko śmieszna komedia" to się zastanawiam czy oni go w ogóle go oglądali?! Byłam zawiedziona z początku bo spodziewałam się super śmiesznego filmu a tu nic i w sumie nic dziwnego bo jak się śmiać z tak poważnego problemu jak jąkanie się. Film jest bardzo dobry, świetna gra aktorska, ładne zdjęcia ale pamiętajcie DRAMAT nie KOMEDIA!!! Oscary? Nie wiem, dla Colina Firtha tak albo napewno tak co do pozostałych trudno powiedzieć może jeszcze dla Heleny Bonham Carter i Geoffreya Rusha ale tego już nie jestem tak pewna, nie wiem dokładnie z kim konkurują.

ocenił(a) film na 7
carolina8977

Tak samo ktoś na fb zaliczył do grona komedii "Rain Mana". To, że film zawiera zabawne sceny, nie kwalifikuje go zaraz do rozszerzania gatunków, co wielu widzów może wprowadzić w błąd.

ocenił(a) film na 8
carolina8977

Ja też nastawiłam się na komedię, i byłam trochę zdziwiona po obejrzeniu tego filmu.

ocenił(a) film na 9
carolina8977

Film bardzo dobrze się ogląda, ale gdy po raz setny słyszę w tv o prześmiesznej komedii, to mam ochotę kogoś zamordować. Oglądając telewizyjne zapowiedzi, można wywnioskować, że jest to kolejna komedia pokroju american pie itp.... Brak słów ...

carolina8977

To jest niepoważne postępowanie, totalny brak zrozumienia tematyki filmu. Oglądasz coś o czym słyszałeś, że jes super komedią to jakie możesz mieć zdanie na temat filmu po jego obejrzeniu? Autorzy mogli by pozwać telewizję.