Nie wiem na czym polega cała ta historia o tym krulu . Przecież to wo gole nie jest poprawnie historycznie , czy jeszcze ktoś robi dobre filmy takie jak Zmierzch ; /
POWAŻNIE?! Obejrzałam Twoje ulubione filmy, Zmierzch!? HighSchool Musical ??!! Poważnie?! Może warto obejrzeć King's Speech za pare lat, może wtedy zrozumiesz, że filmy dla nastolatków nie są jedynymi. Pomijam rażące błędy ortograficzne w Twoim poście, ale ocena 2/10 to przesada!
jaka przesada , bardzo dobra ocena dla takiego gniota widać że nie miałeś historii w szkole. A co do moich ulubionych filmów , to są takie które bazują na najwyższym poziomie.
Akurat scenariusz został oparty na orginalnych zapiskach Lionela Logue i został napisany na podstawie książki, które współautorem jest wnuk królewskiego 'logopedy'. Dlatego właśnie za to, m.in. film jest doceniany. Że niezwykle wiernie odzwierciedla aspekt historyczny, a przede wszystkim samą historię przyjaźni króla i Lionela.
Mam nadzieje tylko, że @Maciej97 nie wskazuje na rok urodzenia. Bo jezeli tak, to wszystko jest jasne. Współczuje elokwencji. Nawet jak na tak młody wiek :/ Nie wróży to dobrze.
Naprawde?? Zmierzch???
To MUSI być prowokacja, bo nikt o zdrowych zmysłach by tak nie napisał. Nikt, kto jest chociaż odrobine, nawet umiarkowanie zdrowy umysłowo.
Nie ma co snuć wywodów i szarpać nerwów przy Twoim wpisie bo patrząc na Twoje oceny po prostu nudzisz się i zwyczajnie postanowiłeś zniżyć oceny filmom które naprawdę zasługują na uznanie. Cóż każdy ma swoje hobby... -.-...
nie słuchajcie go, facet ma fikcyjne konto i nabija się z ludzi...
A swoją drogą to dobra satyra na dzieci neo...
Film opowiada, przedstawia ciężką i przez długi czas bez owocną walkę człowieka ze swoją słabością, którą ciężko przezwyciężyć... i uważam, że świetnie to przestawiono. A coś wiem o "jąkaniu się" bo sam z tym wiele lat walczyłem...
Co do "prawdy historycznej" to nie mogę się wypowiedzieć, bo nie znam historii z innych źródeł, ale myślę, że nie to jest najważniejsze w tym filmie
P.S. Do nie których filmów/gatunków filmów trzeba po prostu dorosnąć. Ja uwielbiam kino akcji, ale umiem też docenić poważne kino z przekazem.