Za co 12 oskarow? Dostali je chyba tylko dlatego, ze film oppowiada o historii 'angolow', ktorzy sami przyznali te smieszne oskary....!!
Tutaj nie ma zadnej akcji... Caly film jest oparty na zlej dykcji Krola...
Bylismy klasa (18latkowie) - 15% spalo.
no dech mi zaparło po przeczytaniu tego posta na co najmniej 2 min. Tak idiotyczny post to tylko na haju można napisać...
nie wiem o co chodzi z tymi oscarami:):) bo nie dostal ani 12 ani tym cardziej 1051;);););););) Ale sie osmialem:):):) Dostal cztery i to o cztery za duzo. I powiem ci babycow ze jak tylko 15 procent spalo to i tak nie bylo tak zle ha ha:P:)
wbkosz, dojrzaly = nudny? Bo tak to moge rozumiec... :)
Podsumowanie:
Lubisz akcje, horror, poscigi, strzelaniny, czy inne zwariowane rzeczy? To nie ma marnuj 12 zl na ten film.
lubisz akcje to idz na film akcji. proste. wiadomo ze film nie jest zbyt dynamiczny, krew nie leje sie po podlodze bo opowiada historie walki z wlasnymi ulomnosciami. ludzie czego byscie chcieli? nie wiem czy slusznie dostal tyle oskarow, byc moze nie. ale firth gra calkiem niezle
Mnie najbardziej śmieszy teoria spisku, jakoby BRYTYJCZYCY sami dali sobie Oscary. Szkoda tylko, że Oscary rozdają AMERYKANIE. Ignorancja totalna. Wiadomo, że zazwyczaj Brytyjczycy są pomijani przez Amerykanów (ot, taki Laurie).
,,Szkoda tylko, że Oscary rozdają AMERYKANIE"
Akademia jest amerykańska, natomiast jej członkami są także np. polscy krytycy filmowi. Faktem jest, że spora część Akademii to Brytyjczycy. I tyle.
,, Wiadomo, że zazwyczaj Brytyjczycy są pomijani przez Amerykanów (ot, taki Laurie)"
Za jaką role Laurie powinien dostać Oskara?
biedny brytyjczyk laurie jest pomijny przez amerykanow. hmm a niby kto przyznaje zlote globy. jasne oskara jeszcze nie dostal ale byc moze wynika to z faktu, iz grywa raczej w serialach a o ile dobrze pamietam takiej kategorii oskary poki co nie przewiduja...
Nie mówiłem o Oscarze, chodziło mi o Złotego Globa.
Faktem jest, że amerykanie kochają wszystko co amerykańskie i często marginalizują produkcje europejskie. Laurie jest tylko jednym z przykładów.
Jeżeli ktoś wierzy w 100% szczerość i apolityczność Akademii to się myli. Już gdzieś o tym pisałem, że fakt, iż bojkot Polańskiego trafił nawet w Oscary jest obrzydliwy.
Nie każdemu film może odpowiadać, jego sprawa. Jednak Oskar dla Colina zasłużony, można go nie lubić, ale musiał dużo czasu poświęcić by nauczyć się jąkania. Więcej rzeczy poświęcił jedynie Christian Bale (ponad 30kg) dla filmu Fighter:P
Ech. Może i zasłużony, ale czy na pewno przy takiej konkurencji? Według mnie emocjonalność w roli jest ważniejsza i trudniejsza niż nauczenie się jąkania. Nie odmawiam tego Colinowi, ale jednak dla przykładu Javier w tym był lepszy.
Szczerze mówiąc jeśli Javier by dostał Oskara też bym był zadowolony. Pozostali kandydaci jakoś mniej mnie przekonali.
Czytając wypowiedzi takich 18latków mimo że jestem tylko kilka lat starszy lękam się o przyszłość nie tylko Polski ale całej Ziemi