PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328526
7,1 72 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Rzadko daję 10/10

ocenił(a) film na 10

,ale uważam, że ten film zdecydowanie na to zasługuje. Cudowna opowieść o fantastycznych ludziach. Zdecydowanie nie dla tych, dla których fajerwerki i niespodziewane zwroty akcji są warunkiem sine qua non. Uważam, że z tej historii nie dało się wyciągnąć więcej - piękny obraz.

użytkownik usunięty
MJLC

zgadzam się w stu procentach, świetny film!

ocenił(a) film na 8

A ja nie. Bardzo dobra gra aktorów, reżyseria i scenografia w swoim angielskim klimacie dopracowanym i ujętym rewelacyjnie, bardzo dobry scenariusz. Poza tym - nic specjalnego, bez rewelacji, niczym nie zaskakuje, po prostu przyjemne dobre, a wręcz bardzo dobre dzieło z bardzo dobrą grą. Jednakże mimo wszystko - nic szczególnego. Na pewno nie jest to film, do którego często będę wracał, toteż nie ujmując mu niczego daję 5 na 6, 8 na 10... I choć polecam gorąco - bo warto - to jednak 8 to maks na co zasługuje. Sam wiem, że jeszcze kiedyś go na pewno obejrzę : )

pinokkkio

ja tam nie wiem., czy obejrze, wole deklaracji nie dawac. ale zgodze sie. film ok, dobry. max co moge dac to 8/10. Ciekawa historia- ja jej nie znałam- czuć było lukier - ale do strawienia. Mnie takie filmy odpowiadają, napewno dla mnie lepszy niz zapowiadany przed seansem "jestem nr 4", czy z Cagem "piekielna zemsta". ;) To nawet nie zachęca mnie do kina ;). Ale jeśli ktoś lubi takie łubudubu to ok, ale ja to podziękuję ;). Pozdrav.

ocenił(a) film na 8
MJLC

Ja dałem 9/10 i trzymam kciuki za oskary dla tego filmu.

użytkownik usunięty
MJLC

Nie zgadzam się, według mnie film jest przereklamowany (swoją drogą reklamowali go jako komedia), owszem Firth zasłużył na oscara ale poza jego grą, film był bardzo słaby i nudny, bo i co może być ciekawego w nauce wymowy. Bez porównani przy "black swan" czy "social network".

ocenił(a) film na 9

wole ten, black swan to dla mnie straszna nuda, jakby nie sceny ruchania to bym zasnal

ocenił(a) film na 9
MJLC

a ja dalam 9/10, dla mnie film cudowny... o ludziach, o ich slabosciach, sile, zaufaniu, przyjazni, relacjach miedzy nimi... ani przez chwile sie nie nudzilam, a na koniec gdy juz film sie skonczyl lzy same mi polecialy, mimo ze nie plakalam...wzruszylam sie :)

ocenił(a) film na 8
MJLC

8/10 ! :)

ocenił(a) film na 7
MJLC

7/10 czegoś mi zabrakło nie mniej film dobry. Wspaniała rola Geoffrey'a Rush'a !!!

ocenił(a) film na 8
MJLC

Gdybym nie oglądała tego filmu wiedząc że jest obsypany nominacjami to stwierdziłabym bardzo dobre kino a tak czegoś mi za brakło.