PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328911
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Bardzo fajny i ciekawy film. Zrobił na mnie duże wrażenie. Wspaniała lekcja historii Wielkiej Brytanii i Europy. Wielkie role Colina Firtha, Geoffreya Rusha i Heleny Bonham Carter. Film godny polecenia.

Angelina_7

Dokładnie. Na oskarach niech się dzieje co chce, ale statuetki dla tej trójki powinny być!

ocenił(a) film na 10
MademoiselleButterfly

dokładnie..... z nudnego w gruncie rzeczy tematu zrobiono cudowne kino, przykuwające uwagę.... niezapomniana kreacja Colina..... to tak samo jak z "The social network" temat nudny...... film jak tworzono facebook... : a realizacja.... geniusz: całe kino milczało, wszyscy wychodzili zachwyceni. Tym nie mniej wydaje mi się, iż "Jak zostać królem" zdecydowanie bardziej zasługuje na Oskary.... jak dla mnie kreacja Colina Firtha zasługuje na Oskara. doskonałe kino....

Angelina_7

". Wspaniała lekcja historii Wielkiej Brytanii i Europy." może dla amerykanów..

kickyourdaddy

zgadza sie:) a usmiech ironii pojawil sie na mojej twarzy, gdy uslyszalem tekst o wypowiedzeniu wojny Niemcom przez GB, jesli do godziny 11:00 3.09.39 wojska niemieckie nie opuszcza Polski.. naiwni Amerykanie pewnie stwierdzili, ze Brytole faktycznie nam pomogli heh..

beniokk

Film dobry, nie powiem... Do obejrzenia wszystkich filmów z głównej kategorii pozostały mi ''127 godzin" i "true gift". Jak na razie triumfuje dla mnie jednak czarny łabędź.

Angelina_7

Zgadzam się.Film bardzo mi się podobał.10/10

ocenił(a) film na 4
Angelina_7

Jest dokładnie tak jak pisałem a wtedy odezwały się małolaty że nikt nie traktuje tego filmu jak historyczny a oto proszę kolejny przykładzik że tak właśnie jest.