PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328961
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Miałam parę podejść do tego filmu, ponieważ pierwsze 20 minut nie zachęca. Dodatkowo od oskarowej produkcji "się wymaga". Jednakże kolejne kadry coraz bardziej wciągają, a to co początkowo przeszkadzało - powolne prowadzenie narracji - stało się atutem filmu.
Pełen angielskiej flegmatyczności, ze wspaniałymi zdjęciami i kostiumami oddającymi klimat epoki. Niesamowita kreacja Colina Firtha, który jak nikt inny nadaje się do zagrania roli angielskiego gentelmana , jak i Geofffey Rush'a - pełnego uroku, ekscentrycznego logopedy. To rodząca się przyjaźń między dwojgiem bohaterów napędza i tworzy dynamikę filmu.

ocenił(a) film na 10
Kama7

miałam podobne odczucia, długo mi zajęło zanim się zdecydowałam, początkowo byłam sceptycznie nastawiona, potrzebowałam roku czasu, żeby usiąść przy nim, ale po obejrzeniu byłam baardzo zadowolona i było mi szkoda, że się skończyło ;)

miłe zaskoczenie, bo myślałam, że będzie nudniejsze i mniej wciągające, zważywszy na tematykę, mimo wszystko

dddorota

moje podejście do filmu było takie samo, tylko i wyłącznie z innym zakończeniem przygody z ów obrazem. Strasznie się wynudziłem, końcówka dość słaba, choć postać logopedy była najlepsza.

ocenił(a) film na 10
suckinsyn

Obydwie role świetnie zagrane. Film z duszą. Polecam !