Zapraszam do wyrażenia opinii pozytywnej i negatywnej. Nikt nikogo nie będzie wyzywał ani
używał wulgaryzmów :) Jeżeli nie jesteś osobą kulturalną i konstruktywną, proszę o
niezabieranie głosu.
W filmie podobała mi się przede wszystkim muzyka, gra, wystrój wnętrz, ich kolorystyka, stroje,
humor.
Niektórzy mówią, że film jest przesłodzony. Mnie natomiast to nie razi. Myślę, że twórca
puszcza oko do widzów. Sam ma tego świadomość, bawi się konwencjami. Ta słodkość nie
ma nic wspólnego z tandetą, to celowy zabieg, abyśmy sami nabrali dystansu. Ja podziwiałam
jak scenarzysta żongluje przede mną świetnymi dialogami, bardzo inteligentnym poczuciem
humoru. Film jak dla mnie bardzo oryginalny. Dawno nie widziałam czegoś tak nowego,
świeżego, zaskakującego. Bo niech mi ktoś pokaże drugi taki film, z tak oryginalnym
pomysłem, tego jeszcze w kinie nie było.
Niepowtarzalne!
Czegoś mi zabrakło w tym filmie i czuje lekki niedosyt. Ogląda się go zbyt lekko. Brakowało mi wątku politycznego, szpiegowskiego, władzy, lub jakiegokolwiek innego aby podkreślić wagę jaką bohater musiał na swoich barkach podtrzymać, tymczasem film momentami ocierał się o komedię. Masz rację ,że film jest oryginalny i napewno nie można go wrzucić do żadnej szufladki a to już jest wyjątkowa sytuacja w dzisiejszym kinie.
Dla mnie ten film był lekko nudnawy ale w końcu to dramat historyczny ale nie zmienia to faktu że bardzo mi się ciągnął.Tak jak pisze kapsl czuję że czegoś mi tam brakowało. Niektóre momenty nawet były śmieszne.
Ja ten film obejrzałam jednym tchem! Wciągnęłam się w ten obraz niesamowicie. Nie mam mu nic do zarzucenia. Bardzo lubię w filmach właśnie takie inteligentne poczucie humoru. Fakt, faktem film odbieram bardziej jako dramat ale te elementy były niezastąpione i bardzo ważne. Film jest dosyć prosty ale w tym tkwi jego piękno. I właśnie dlatego również uważam, że jest oryginalny. Jak widać nie trzeba wymyślać niestworzonych historii i często bądź, co bądź naciąganych aby zrobić świetny film, który porusza widzów.
I tak jak piszesz, piękna muzyka, scenografia, powalająca gra aktorska to elementy, które naprawdę zachwycają. I nie zapominajmy o tym jak fantastycznie ukazana jest ta męska przyjaźń!
Pozdrawiam :)