zastanawia mnie kwestia reklamowania tego filmu?
w naszym polskich mediach, nawet w magazynie multikino powiedziane zostało, że to komedia? a ja tu czytam, że dramat. o co chodzi?
bo ten film jest nijaki ani komedia ani dramat tak naprawdę film o niczym.Kiepska gra aktora któremu bardzo kiepsko jąkanie udaje.Dlatego nudny i nie ciekawy.Ale jak każdy się przekonuje reklama robi swoje podobnie jak nominacje.Przyciąga ludzi i produkuje zwiedzonych.
Nie każdy się jąka jak retard. Można też ten film określić mianem historycznego gdyż jest oparty na faktach. Moim zdaniem bardzo ciekawy. Świetna kamera i gra aktorów. Jak fabuła Cię nie wciągnęła to przykro mi. Może to nie film dla ciebie.
z historią ma on tyle wspólnego co ja ze śpiewaniem :) Świetna gra aktora? ten film jest o jąkaniu a on mówi płynnie i ta sztuczność widoczna jest gołym okiem. Tu po prostu chodzi oto by od świeżyć temat monarchii który dawno pod upadł przez cała fale kompromitacji i skandali.Brytole lubią ten temat i dlatego go na kręcili.
Świetny film, ale z pewnością nie komedia - Polska jak zwykle serwuje jakieś dziwne reklamy...
Nominacje jak najbardziej zasłużone!
a co miał zrobić dystrybutor tak się zarabia kasę jak ktoś się nie nauczył ze reklama kłamie to płaci i jest zwiedzony.Film nominowany i mimo ze kiepski to musi być w kinach bo jest nominowany.Zagranica wcale nie jest lepiej Dystrybutor zagraniczny chce ocenzurować film by mogły go oglądać nastolatki.Biorąc pod uwagę że większość piszących oceniających i zachwycających się tym gniotem na tym portalu to właśnie nastolatki powinni być zadowoleni bo zagranica by ich nie wpuszczono do kina na niego.Wiec u nas jest lepiej.