czy warto isc na niego do kina? przereklamowany czy naprawde taki dobry?
Jak dla mnie masakra ale jak lubisz takie klimaty to czemu nie...... film o niczym jak dla mnie
jakie klimaty? Wjakich klimatach jest ten film komediowy, romantyczny, dramatyczny bo czytajac recenzje i ogladajac trailer ciezko stwierdzic jaki jest klimat filmu
Patrząc po filmach, które masz ocenione na 10, "Jak zostać królem" nie będzie dla ciebie wyrzuceniem pieniędzy w błoto:) A zresztą dla Collina i Heleny naprawdę warto pójść na ten film.
Film jest całkowicie poważny-dramat historyczny. Po za kilkoma śmiesznie wyglądającymi scenami w trailerze którego obejrzałem po obejrzeniu filmu, wogóle nie jest śmieszny.
mnie osobiście film z nudził, szczerze powiedziawszy po takiej ilości nominacji do oscara spodziewałem się czegoś lepszego...
odezwał się wszechwiedzący inteligentny człowiek... nie ma to jak wejść na forum filmwebu i odreagować sobie marne życie obrażając wszystkich na około... mam nadzieję że ci ulżyło i wyładowałeś już swoje frustracje...
klikniecie w twoj nick dostarczylo mi tyle samo, jak nie wiecej, radosci. glowa do gory, jeszcze wrocisz jak terminator lub gumowa pilka
Film raczej nie należy do gatunku filmów akcji i niczego takiego nie można od niego oczekiwać. Ja poszedłem na niego bez specjalnych oczekiwań i powiem szczerze, że zaskoczył mnie niezwykle pozytywnie. To co szczególnie rzuca się w oczy, to wspominana już wielokrotnie gra aktorów, ale to co dla mnie było też niezwykle ważne, to doskonały portret psychologiczny człowieka, który z jednej musi wypełniać swoje obowiązki i pełnić ważną funkcję reprezentacyjną, z drugiej jednak strony jako istota ludzka jest niezwykle zagubiony. Co do szczegółów nie będę opowiadać, żeby nie zepsuć wrażenia. Według mnie film warty obejrzenia.
do głównego pytania.
Warto, nawet dwadzieścia! nie wiem, do jakiej sumy bym doszła licytując, ale film dobry (tylko polskie tłumaczenie, jak zwykle: radosna twórczość jakiś niedorobów intelektualnych).
Warto, bo:
a) jak nie masz ADHD, to -jak każde dobre kino - film cię wciągnie. jest nieszablonowy i najszczerzej mówiąc: dobry.
b) Colin. ja mu życzę oscara za tą rolę.
c) postać logopedy - sama osobowość, choć zagrane równie rewelacyjnie.
a d) to tak dla poczucia obowiązku. nie kupujesz - nie jedziesz. najwyżej stracisz równowartość dobrych fajek albo obiadu w przeciętnej knajpie.
jedna uwaga. film jest długi.
Warto, bo (w tej kolejności) : angielski humor + gra aktorska Geoffrey'a Rush'a + Colin Firth; i za to razem 8/10.
Ale raczej za 14-15 zł ( np w Kinotece) i lepiej nie czytać polskiego tłumaczenia.
Warto. Świetny film:) U mnie cena 15zł. tylko ze z polskim okropnym tlumaczeniem:(
O ile nie jesteś fanem durnych filmów akcji (nie mówię że filmy akcji są durne, tylko że te filmy dzielą się na lepsze i gorsze) i cenisz filmy za oryginalność i grę aktorską to polecam.
Według mnie nie warto.
Poszedłem na "prześmieszną komedię" ( jak to reklamują w tv), a w rzeczywistości klimat był porównywalny z tym przy oglądaniu filmu biograficznego na Discovery channel ( chociaż wg mnie w discovery ciekawiej przedstawiają filmy biograficzne podając dużo interesujących faktów i ciekawostek ) no ale co kto woli :)
Pozdrawiam
Właśnie wróciłem z kina..
Zdecydowanie jest to rodzaj filmu o którym należy mieć własne zdanie. Dodatkowo klimat przedwojennej Anglii...
ja tez dzisiaj bylam na tym w kinie :) moim zadniem WARTO :)
chociazby ze wzgledu na dialogi, gre aktorska i swoistego klimatu w jaki film mnie wprowadzil :)
to tylko moje zdanie, ale szczerze polecam !!