PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328836
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Film jest naprawdę słaby i trochę nudny.
Patrząc na oceny i opinie jakie ma spodziewałem się naprawdę dobrego i ciekawego filmu...
Moja subiektywna opinia : mi się film kompletnie nie podobał i tak naprawdę te 2 godziny to strata czasu.
Aktorzy naprawdę grają znakomicie i chwała im za to-może dostaną oskary...ale tak naprawdę to nie mieli szans uratować tego filmu.
No ale każdy ma swój gust ;)
Fakt,że nie zasnąłem świadczy o tym, że jakieś małe plusy się znalazły.

ocenił(a) film na 3
popow25

I zgadzam się.

ocenił(a) film na 5
popow25

TEŻ SIĘ ZGODZĘ. W TYM FILMIE NA DOBRĄ SPRAWĘ NIC SIĘ NIE DZIEJE. PRZYPADŁOŚĆ LUDZKA UKAZANA Z TAKIM PIETYZMEM ZNANA JEST PRZECIEŻ NIE OD DZIŚ, A ŻE MIAŁ JĄ AKURAT KRÓL TO CO W TYM ODKRYWCZEGO LUB ZASKAKUJĄCEGO ? NIEDŁUGO NAKRĘCĄ FILM, ZE BILL CLINTON BYŁ LEWORĘCZNY I TRUDNIEJ TRZYMAŁO MU SIĘ DŁUGOPIS GDY PODPISYWAŁ WAŻNE DOKUMENTY. ZUPEŁNIE NIE ROZUMIEM SKĄD TA OSCAROWA NOMINACJA, TO BARDZO ŹLE ŚWIADCZY O TEJ NAGRODZIE.

ocenił(a) film na 3
Costradeus

i najgorsze jest to, że znając Akademię to ten film zdecydowanie zwycięży i dostanie najwięcej Oskarów w najważniejszych kategoriach...niestety :/

ocenił(a) film na 9
popow25

Właśnie o to chodzi, że nie da się stworzyć filmu, który będzie się podobał wszystkim. Może co najwyżej większości - ale na zadowolenie ogółu recepty nie ma.

Na mnie dla przykładu, film zrobił ogromne wrażenie, choć muszę uczciwie dodać, że wstrzelił się w moje gusta idealnie wręcz. Szczególnie swoista "gra słowem" sprawiła, że film w mojej opinii zasługuje na jedną z najwyższych not.

Jeżeli ktoś zachwyca się "techniką" wymowy, wyłapuje w każdym słowie cząstkę naładowanych emocji - musi zobaczyć ten film. Będzie zadowolony.

ocenił(a) film na 6
popow25

racja!!!

ocenił(a) film na 6
kowalik

chwila, ale co on robi na 72 miejscu w rankingu ? <Lol2>