PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=732812}
6,5 64 tys. ocen
6,5 10 1 64171
5,5 26 krytyków
Jason Bourne
powrót do forum filmu Jason Bourne

Najsłabszy z całej serii.

Nudny, przewidywalny i do przesady korzystający z tego co charakterystyczne w filmach o Bournie. Czyli kolejne przekręty rządowe, kolejny program, kolejni zabójcy itd... Nawet trzęsąca się kamera, która towarzyszyła Bournowi w scenach walk i czasem podczas pościgów tutaj jest obecna non stop do porzygu. Poważnie, Jason gada przez telefon, a kamera napier#%@...

Z nowości mamy wątek hakerski, który jest do bólu przelatany + w tym filmie wynikają z niego nielogiczne głupoty. Raz masz wrażenie że mają kamerę w dupie każdego przechodnia, za chwile Bourne im znika :) Kasują mu dane z komputera za pomocą komórki itd. W ogóle mam też wrażenie, że zawsze niezwykle inteligentny Jason Bourne z okazji 4 części filmu nieco zgłupiał.

Do tego Vikander, której postać mnie po prostu drażni.

Jako fan filmów i jeszcze większy fan książek (które z filmem mają bardzo mało wspólnego) radzę, żeby zbyt dużo po tym filmie się nie spodziewać.

ocenił(a) film na 5

Podpisuje się 4 łapami pod opinią. Zwykle w filmach przereklamowuje się zdolności hakerskie, ale to co tutaj pokazali to nawet CSI przebija.
Do tego ta niekonsekwencja. W 2 minuty nie zdołał uciec motocyklem od składanej snajperki? Nie mogą go znaleźć, a agentka wysyła mu wiadomość, potem znowu telefonu nie mogą namierzyć. Mają wszystkie kamery a po akcji nikt nie sprawdza jak zgineli ich własni agenci?
Siedziałem i miałem ochotę oczy sobie wydłubać.

ocenił(a) film na 6

Co do Vikander jej postać w tym filmie może faktycznie trochę dziwna ale ona sama zagrała całkiem ok mi się tam na nią bardzo miło patrzyło bardzo ładna kobieta.

użytkownik usunięty
slobi

dlatego napisałem że postać Vikander mnie drażniła. Samej aktorki nie znam prywatnie :P a śliczna jest, to fakt.