PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=643054}

Jeżeli nadejdzie jutro

How I Live Now
2013
6,7 12 tys. ocen
6,7 10 1 11877
5,8 5 krytyków
Jeżeli nadejdzie jutro
powrót do forum filmu Jeżeli nadejdzie jutro

masakra. Powiem szczerze, ze tak glupiego filmu nie ogladalem od dawien dawna. Fabula to po prostu zart z inteligencji widza, na szczescie jedynie ladna sceneria w jakis sposob kompensowala dramatyczyna glupote scenariusza. Krotko, zmanierowana amerykanka pojawia sie na farmie swojej ciotki, spotyka kuzynow, z ktorych oczywiscie traci dziewictwo no I nagle...wybuch wojny, a raczej stan wojenny. Minimalizm wydatkow na efekty specjalne byl tak widoczny w filmie, ze az czasami zastanawialem sie, co u licha tam sie dzieje. Najlepszy efekt specjalny to przelot grupy myslicow, (pewnie zdjecia nakrecono gdzies na jakiejs paradzie wojskowej) i .... tyle. Nie chce spojlerowac, bo w rzeczywistosci bylo pare motywow dramatycznych, ale tak jakos sztucznie wkomponowanych w scenografie i wydarzenia, ze az gryzlo po oczach. Coz powiedziec, film szczerze odradzam, szkoda pieniedzy na kino. Ronan chyba powinna sie zmeczyc w koncu, graniem podobnych rol w filmach. Krotko, odradzam.

ocenił(a) film na 8
dabram17

ja się tylko zastanawiałam w którym momencie ona się stała ekspertem od survivalu; trochę spłycili chyba ten film, irytowało mnie że jedynym wspomnieniem jakie jej przychodziło do głowy jest to tak się kochała z tym chłopakiem - serio...? gdy ci smutno gdy ci źle przypomnij sobie jak ruchałaś się, o i nawet sie zrymowało. takie szowinistyczne podejście trochę.

papierowybazant

"ja się tylko zastanawiałam w którym momencie ona się stała ekspertem od survivalu"

Od kiedy zagrała w Hannie.

ocenił(a) film na 5
shamar

^ good one

ocenił(a) film na 4
papierowybazant

"w którym momencie ona się stała ekspertem od survivalu; trochę spłycili chyba ten film, irytowało mnie że jedynym wspomnieniem jakie jej przychodziło do głowy jest to tak się kochała z tym chłopakiem"

Trzeba było oglądać film.
Ani nie stała się "ekspertem od survivalu", ani nie było to jedyne wspomnienie.

ocenił(a) film na 2
dabram17

dokładnie, straszny film, praktycznie nie wiadomo o czym i po co powstał

pinang

Generalnie jest to film o miłości.Powstał żeby uzmysłowić ludziom kilka faktów.Kinematografia to nie tylko Hollywood, efekty specjalne i kasa.Istnieją producenci,twórcy i aktorzy którzy nie mają żydowskich korzeni.Tworzą z pasją z miłości do kina i szacunku do widza.To jest przesłanie tej produkcji : miłość i pasja.Tyle.

ocenił(a) film na 8
martinpas

zgadzam się w 99%. Nie wiem tylko po co ta wstawka o żydowskich korzeniach

ocenił(a) film na 8
martinpas

ja też się zgadzam i też nie wiem o co chodzi z tymi Żydami:)

partha

Nie będę się rozpisywał bo pracuję.Wygląda to Tak.Cała branża filmowa (Producenci,twórcy,aktorzy, jurorzy na festiwalach) jest zdominowana przez osoby pochodzenia żydowskiego.Moim zdaniem nie jest to dobre ponieważ spycha wiele wartościowych produkcji na margines.Jest to temat rzeka i trzeba dużo "googlować" żeby zrozumieć jak działa ten przemysł. Jednak warto.

ocenił(a) film na 3
martinpas

W tym przypadku zabrakło szacunku dla widza ;)

ocenił(a) film na 8
pinang

Wiadomo.

ocenił(a) film na 3
dabram17

Amen kolego obejrzałem wczoraj tego gniota i czym prędzej usunąłem z dysku aż sam się sobie dziwię,że wytrwałem do końca

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
InsanE_RabbiT

Nie chcę mi się czytać całości, ale jakim kurde prawem wpierdzielasz się komuś, że piraci skoro sam święty nie jesteś?

Witaj w klubie (2013)
Zniewolony. 12 Years a Slave (2013)

Pewnie byłeś w kinie w Warszawie no nie? Albo lepiej BluRayjka zakupił. Jak Zniewolony tylko DVDSCR wyszedł, a Witaj w klubie też jak oglądałeś było DVDSCR, obecnie BluRay dostępny.

furfur

Dodam tylko, że ściąganie filmów jest w Polsce legalne, o ile ich nie udostępniasz dalej np. poprzez torrenty. Kolega który tutaj tak ostro atakuje Cię za ściągnięcie filmu powinien się doedukować: https://www.youtube.com/watch?v=h7w3Lqw6wAQ

InsanE_RabbiT

Nie wiem czy wiesz, ale ściąganie filmów jest w Polsce legalne. Mowa tutaj o "dozwolonym użytku osobistym". Do produktów mogących służyć do reprodukcji książek i innych rzeczy (kopiarki, skanery, papier, płyty CD, nagrywarki) jest nawet doliczony podatek od tego. ZAiKS chce nawet rozszerzyć ten podatek na smartfony, komputery i tym podobne rzeczy.

O ile nie udostępniasz tego filmu dalej można ściągać go z Internetu. Trzeba jednak pamiętać, że przy ściąganiu z torrentów bardzo często automatycznie udostępniasz plik dalej, jeszcze podczas pobierania. To samo tyczy się muzyki.

Warto obeznać się z tematem przed obrażaniem swojego rozmówcy i takim agresywnym atakowaniem.

ocenił(a) film na 8
furfur

Skoro to gniot, to po co się męczyłeś?

użytkownik usunięty
dabram17

no tak efekty specjalne najważniejsze ha w Jak rozpętałem drugą wojnę światową miałeś wypasione :D

ocenił(a) film na 2

jesli fabula jest kiepska to czesto efekty specjalne, badz dobra muzyka badz montaz kompensuja te braki. Ogladajac film z serii katastroficznych widz czesto oczekuje przynajmniej dobrych efektow specjalnych.
A odnosnie Dolasa, to tutaj jestes w bledzie bo wlasnie tam byly super efekty specjalne, jak na tamte czasy.

dabram17

Zgadzam się z autorem. Film klasy D zrobiony za 10 dolców.

użytkownik usunięty
m0n1c23k

100 razy lepszy niz zafajdana grawitacja to jest dopiero kupa zrobiona w 1 pomieszczeniu na komputerze i gra 1,5 aktora :D

ocenił(a) film na 8
m0n1c23k

Nie dla dorosłych kobiet z pokemonowym nickiem.

użytkownik usunięty
dabram17

"Minimalizm wydatkow na efekty specjalne " w grawitacji dopiero masz minimalizm kupowaty film zrobiony w 1 pomieszczeniu i gra 1,5 aktora tego g. jakim jest grawitacja bez 3d nie da sie ogladac

ocenił(a) film na 8
dabram17

Skąd wziąłeś to dziewictwo? Reszty nie komentuję. Krótko, doradzam.

ocenił(a) film na 2
angeldog

w jej oczach to wyczytalem

ocenił(a) film na 8
dabram17

brawo, brawo, brawo... Po co oglądać film, wystarczy spojrzeć na oczy... A co do zmęczenia Ronan, to jest bardzo dobra rola i świetnie zagrana.

ocenił(a) film na 2
dabram17

Nic dodać nic ując, dawno nie widziałam czegoś równie kiepskiego.