PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571418}

Jeden dzień

One Day
2011
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 170693
6,0 21 krytyków
Jeden dzień
powrót do forum filmu Jeden dzień

zwłaszcza ten na filmwebie. Kojarzy się z jakąś ckliwą komedyjką i z takim nastawieniem poszłam do kina. Niepotrzebnie, bo bardzo mile zostałam zaskoczona. Była jakaś chemia między Anne i Jimem. To było widać. Film nie był przesłodzony, nie za długi, ciekawy. Chyba jedna z lepszych komedii w tym roku po "O północy w Paryżu".

ocenił(a) film na 8

Nie zgodzę się, bo plakat ten jest wystylizowany na artystyczny, w stylu niektórych zdjęć analogowych, a z ckliwą komedyjką bardziej kojarzą się plakaty w stylu tych wszystkich polskich, jak ten z "Baby są jakieś inne" czy jak to się zwało.

Też się nie zgodzę, bo właśnie przez moje zainteresowanie świetnym plakatem najpierw przeczytałem książkę, a teraz planuję zobaczyć film. Oczywiście mowa o oryginale z taglinem "One Day", bo nie wiem komu przeszkadzała biel napisu i w polskiej wersji wstawił ten beznadziejny różowy i żółty, w każdym razie, ten ktoś nie popisał się wyczuciem estetyki.

Mnie się akurat plakat bardzo podoba, powiem nawet więcej - chętnie powiesiłbym sobie go na drzwiach, choć presja społeczna nakazywałaby mi zrobić to raczej z teaserowym plakatem do "Niezniszczalnych 2" ;)