PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571418}

Jeden dzień

One Day
2011
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 170693
6,0 21 krytyków
Jeden dzień
powrót do forum filmu Jeden dzień

Jak dla mnie książka zdecydowanie lepsza. Film jest przyjemny, ale nie przebija książki...

ocenił(a) film na 7
supermarchewka

Filmu jeszcze nie oglądałam, za to jestem w trakcie czytania książki. Porwała mnie od samego początku a teraz zupełnie nie mogę się od niej oderwać, rewelacyjna. Mam nadzieję, że się nie zawiodę na filmie i że też będzie dobry.

Alllice

Mnie tak samo. Emma to chyba moje alter ego ;p

ocenił(a) film na 10
supermarchewka

W 99% ksiazka jest lepsza od filmu. Wyobraznia dokańcza to co słowa zaczęły!

supermarchewka

bez wątpienia, chociaż nie znam przypadku w którym film przebija książkę- w książce jest więcej szczegółów, poznajemy też uczucia i myśli bohaterów- coś, czego po prostu nie da się przełożyć na język filmu. Trzeba przyznać, że z pewnością twórcy nie zmarnowali dobrego materiału na film.

mghae

Film nigdy nie będzie lepszy od książki-w filmie nie da się opisać np krajobrazów czy uczuć.

ocenił(a) film na 7
JulietaV

nigdy?Polecam Skazanych na Shawshank oraz Lot nad kukułczym gniazdem ;)

JulietaV

Ktoś tu chyba zapomina, że z książkami jak z filmami - są dobre, ale są też słabe. A wniosek z tego taki, że film jak najbardziej może być lepszy od książki.

ocenił(a) film na 6
supermarchewka

Zawsze watro przeczytać wpierw książkę później oglądnąć film ;-) koniec jest smutny ;( ciekawe czy tak samo kończy się film >? Wkrótce się dowiem, ;D