PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8007}

Jedyna prawdziwa rzecz

One True Thing
1998
7,3 4,8 tys. ocen
7,3 10 1 4753
6,7 3 krytyków
Jedyna prawdziwa rzecz
powrót do forum filmu Jedyna prawdziwa rzecz

Przewrażliwiona...?

użytkownik usunięty

Czy ja jestem jakaś przewrażliwiona, czy ktoś jeszcze na nim płacze? Ja, patrząc jak choroba zabiera Kate życie, a na koniec ta kobieta umiera, ryczę jak głupia. Jest wiele dramatów tego typu, np. "Pokochaj moje córki", ale na tym pod koniec nie widziałam nic, z wyjątkiem chusteczki chigienicznej. Boże, czy ktoś na nim jeszcze płakał?

Nie martw się jestem z tobą. Też zawsze płacze na takich filmach ;)

ja plakalem na koncu :P bedziecie sie smiac ale to prawda ;)

ocenił(a) film na 10
Cadaver

Oczywiście, przecież to jest straszne! Tak płakałam jeszcze na "Pokoju Marvina" i na "Bridges of Madison County". Ale film musi być naprawdę wzruszający, żeby mnie do takiego stanu doprowadzić...

I mnie poniosło. A to naprawdę świadczy nie tylko o dobrym scenariuszu, zdjęciach, muzyce, ale także, a raczej przede wszystkim, o niesamowitej ekspresji aktorskiej, którą zaprezentowała głównie Meryl Streep. Dla mnie 10/10. I spokojnie mogę napisać, że jest to film, który znajduje się w moim top 15 oraz w top 5 najlepszych filmów w których zagrała Streep. Końcowa piosenka o tym samym tulule (Bette Midler) towarzyszy mi do tej pory i przypomina o filmie oraz o tym co jest najwazniejszą rzeczą.

ocenił(a) film na 9
Eroll_2

to co naprawdę wzrusza w tym filmie to jego szczerość. on nie wymusza łez jak większość ckliwych dramatów, on wzrusza autentyzmem historii. Przepiękny film.

użytkownik usunięty

Nie powiedziałabym przewrażliwiona, ale nadwrażliwa...to dwa różne pojęcia...a czy taka jesteś nie wiem, bo filmu jeszcze nie widziałam...x)