Film jest dobry ale nie aż tak dobry jak książka! :) Melodramat śmiało można traktować jako wizualne uzupełnienie książki (to co było nam ciężko sobie wyobrazić z książki, w filmie na pewno odnajdziemy...) Dużym plusem jest obsada filmu a zwłaszcza fenomenalna gra aktorska Julii Roberts, dodatkowym atutem filmu są przepiękne krajobrazy oraz dobrze dobrana muzyka, która stwarza odpowiedni nastrój. Film polecam, po ówczesnym przeczytaniu książki :) 8/10
Może jeśli ktoś czytał książkę, o której słyszałam że jest rewelacyjna, to pewnie ma inne spojrzenie na ten film. Ja niestety po obejrzeniu tego filmu nie mogę powiedzieć nic dobrego, no oprócz obsady aktorskiej( Julia Roberts, Javier Bardem dobrze zagrali) i można było podziwiać cudne krajobrazy. Reszta to pomyłka, strasznie nudne. Ja rozumiem, że to jest melodramat, nie komedia, ale film powinien wciągnąć w ten świat, zżyć się z bohaterką. Ja tu nic nie czułam. Reżyser w tym filmie silił się na coś ambitnego, a wyszło mu fatalnie. Nie tego się spodziewałam