PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382375}

Jedz, módl się, kochaj

Eat Pray Love
2010
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 84070
4,5 19 krytyków
Jedz, módl się, kochaj
powrót do forum filmu Jedz, módl się, kochaj

Sentymentalny bełkot, rekordy głupoty i temu podobne. Pod jaki film nie wejdziemy to są dwa
typy komentarzy, jedne zachwalające film, a drugie mówiące, że to gniot jakich mało. Mam
wrażenie, że wg. forumowiczów każdy film musi mieć ambitny scenariusz i nieść konkretne
wartości, kultura wyższa. Nie każdy jednak film musi być arcydziełem, są filmy które chcemy
obejrzeć dla relaksu, które nie wymagają od nas wiele myślenia, co nie znaczy, że są porażką.
Tak samo jak Jedz, Módl się, Kochaj nie zasługuje na 10, tak i nie zasługuje na 2 czy 3.
Wchodząc na forum chciałabym przeczytać czy to kino ambitne, czy odmóżdżacz czy film na
poziomie, niestety konkretnych opinii coraz mniej.
Co do filmu
+
Zdjęcia
Muzyka
-
Momentami się ciągnie
Za dużo rzeczy wciśnięte w tak mało czasu, brak wyjaśnienia istoty zmian, dlaczego się
zmieniła.
Film na 6,5/10. Podchodziłam do niego 3-krotnie zanim go obejrzałam. Nie jest to kino
ambitne, nie jest to też komedia do pośmiania się . Poszukiwanie wewnętrznej równowagi
przez zmianę otoczenia i podróże. Do obejrzenia wieczorem, jeżeli mamy trochę czasu, a
niekoniecznie chcemy się wysilać umysłowo. Dobre zdjęcia, obraz płynny, jest na co popatrzeć.