PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382375}

Jedz, módl się, kochaj

Eat Pray Love
2010
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 84073
4,5 19 krytyków
Jedz, módl się, kochaj
powrót do forum filmu Jedz, módl się, kochaj

Film płaski, jednopoziomowy, bez polotu. Nie wyzwala żadnych emocji. Ciągnie się niemiłosiernie jednostajnym tempem i usypie widza. Podczas seansu zastanawiałam się nad opuszczeniem sali- powstrzymały mnie zdjęcia z Bali. Obejrzałam sobie ładne widoczki- to samo mam w przewodnikach. Po projekcji pojawił się żal – stracone pieniądze i czas. Dodam, że na seansie byłam w dniu premiery, około południa – było niespełna 20 osób. Jedna wyszła. Po powrocie do domu ktoś zapytał o film – opowiedziałam, jednak nie mogłam przypomnieć sobie zakończenia. Książki nie czytałam. Do obejrzenia skłonił mnie trailer – porzucenie dóbr materialnych, poszukiwanie siebie, wewnętrzna przemiana, uduchowienie, wielka miłość ze wspaniałym krajobrazem w tle – tak miało być. Był naciągany wyjazd, sztuczni znajomi, wątpliwa przemiana i miłość bez żadnego ładunku emocjonalnego… Zwiastun fajny, nawet jak oglądam teraz, nie widać w nim całej płytkości filmu. Niestety film z grupy „robionych na siłę”. Wielkie rozczarowanie.

ocenił(a) film na 6
Sandra_B

popieram prawie w calosci, chwilami bardzo plytki i naiwny

ocenił(a) film na 4
Sandra_B

odradzam! nie opłaca się wydawać na to pieniędzy.. nudziłam się praktycznie przez cały film ;/ lubię Julię i liczyłam na coś ciekawego, niestety się zawiodłam..