tak po prostu...
nic skomplikowanego, nad czym trzeba sie dlugo zastanawiac, ale tez nie banalne. Ktos napisal wczesniej, ze o kobiecie, ktora nie wie czego chce w zyciu.. Ale z nim cos zrobila, kupila bilet i pojechala w swiat.
Jak dla mnie film, przy ktorym mozna sie zastanowic troche nad soba, motywujacy do dzialania, a nie siedzenia w domu.
"If you don't like where you are, change it! You're not a tree. " :) idealny cytat do tego filmu.
polecam :)
podpisuje się pod powyższym komentarzem. Film przyjemnie się ogląda i nie jest banalny przez 90% jego trwania. Banalna jest tylko końcówka. Dziewczyna szukała oświecenia (była blisko), a znalazła kolejnego bolca. W moich oczach pozostał niedosyt. Mimo to 8/10
Widziałam wczoraj ...i nie żałuję! Film nigdy nie odda tego, co ksiażka, ale nawet znając zakończenie historii, ekranizację oglądałam z przyjemnością. Może nie jest ona perfekcyjna, ale na pewno warto spędzić te dwie godzinki w kinie.Zwyczajnie popatrzeć na różne kultury, posłuchać różnych języków i inteligentnych dialogów. Pośmiać się, zastanowić nad związkami damsko-męskimi i połudzić, że nie tylko w filmach życie pisze dla współczesnych kobiet happy end. Film działa na wiele zmysłów i zapada w pamięć. Polecam!