PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93761}

Jeniec: Tak daleko jak nogi poniosą

So weit die Füße tragen
2001
7,8 76 tys. ocen
7,8 10 1 76039
7,2 4 krytyków
Jeniec: Tak daleko jak nogi poniosą
powrót do forum filmu Jeniec: Tak daleko jak nogi poniosą

Zajebistość

ocenił(a) film na 10

Film jest tak zajebisty, że nawet nie trzeba chyba pisać. Każdy kto obejrzał ten film wie o czym piszę. Film, który moim zdaniem nie zasługuje na żadne zdanie krytyczne, jest po prostu zrobiony po mistrzowsku. Myślę, że żaden film o takiej tematyce nie bedzie w stanie dorównać temu filmowi. Ostatnio będąc z kolegą w sklepie, zauważyliśmy buty podobne do tych które nosił tytułowy Jeniec, założenie tych butów było niezwykłym uczuciem. Ocenka jak najbardziej 10 i do ulubionych, Pozdrawiam wszystkich, którzy myślą podobnie ;)

Bercikk96

Zgadzam sie w 100% !!!!!!!! Dla mnie tez 10/10. P;)

Bercikk96

Zastanawia mnie, czemu przemknął bez echa, jeśli chodzi o festiwale, konkursy, nagrody. Jak tylko pojawia się hollywoodzka produkcja dawniej o Vietnamie, obecnie o Afganistanie, to z miejsca nominacje, oscary, globy i inne złote kupy. A tu cisza.

ocenił(a) film na 3
perun_6

Dlatego, że jest słaby i pełno w nim niskolotnego patosu. Końcówka wręcz w nim tonie.

ty_ses_vul

Zdecydowanie w nim mniej patosu niż w byle jakim amerykańskim badziewiu traktującym o wojnie. Końcówkę z kościołem lekko przesadzili, ale z tym patosem na każdym kroku to lekko dalekie stwierdzenie.

ocenił(a) film na 3
perun_6

amykanskie badziewia traktujace o wojnie to juz w ogole inna inszosc... Jeniec balansowal na krawedzi przez caly film i wtedy stala sie ta koncowka...

perun_6

A na czym miałby niby polegać ten patos w niemieckim kinie który w tle ma wojnę lub to co z wojną związane

ocenił(a) film na 8
Bercikk96

Dokładnie,dla mnie film rewelacyjny,bardzo mi się spodobał,aktorzy bardzo dobrze zagrali swoje role,scenariusz też bardzo fajny.Ogólnie film jak dla mnie zasługuje 10/10 :)