PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=716313}
6,6 28 tys. ocen
6,6 10 1 27957
5,8 20 krytyków
Jeziorak
powrót do forum filmu Jeziorak

film dobry

ocenił(a) film na 6

jak na polskie warunki naprawdę dobry kryminał. fajnie sprawy się zazębiają,wszystko fajnie układa się w całość.ale mam jeden mały minus,tzn rola Fabijańskiego :/ taki bezpłciowy aktor,chyba tylko styropian lub pudełko zapałek by dobrze zagrał :) ale ogólnie film się dobrze ogląda i dla fanów pl kina jest obowiązkowy :)

ocenił(a) film na 10
lukiblake

Fabijanski bezplciowy? jezeli juz, to sugeruje raczej mowic ze rola bezplciowa a nie aktor bezplciowy. moim zdaniem bardzo to dobrze zagral. nie staral sie robic z siebie groznego policjanta i cos przegrywac tylko po prostu dobrze partnerowal. w koncu dostal za ta role Zlote Lwy... o czyms to swiadczy. ja go bardzo szanuje. slyszalem ze w filmach w ktorych teraz gra jest baaardzo dobry. czekam. a Tobie polecam ocenic material literacki (scenariusz) i to co mial tam do zagrania w tym filmie a nie od razu pisac ze aktor zly...

ocenił(a) film na 6
mariann_mmarianski

no i co z tego ze zdobyl zlote lwy?? sa aktorzy co zdobywaja najwazniejsze nagrody a graja totalna padake i ten aktor w tym filmie wlasnie to zagral.dla mnie byl sztuczny,plastikowy,moja niunia powiedziala ze nic nie rozni sie od Tomka z M jak milosc ;) czyli zapominam o nim jak o zeszlo rocznym sniegu. juz Simlacik go przebil 5-krotnie swa rola w tym filmie a gral dopiero od polowy filmu ale to jest tylko i wylacznie moje zdanie i ja tobie niczego nie bede polecal bo to jest forum filmowe i kazdy wypowiada sie w jaki sposob mu sie podoba.pozdro

ocenił(a) film na 6
lukiblake

jesteś żałosny

ocenił(a) film na 6
michnik6666

typowy polaczek z ciebie. tylko wyzywanie i krytykowanie.

lukiblake

Ja tam nie uważam, żeby "polskie warunki" jakkolwiek przeszkadzały w robieniu filmów, które kręci się na komendzie, na łódce, w zakonie, w lesie i w opuszczonych ośrodku wczasowym. To nie Wiedźmin, że trzeba kostiumów, scenografii, efektów i potem widać różnicę między nim a Władcą pierścieni. W "polskich warunkach" da się zrobić dokładnie taki sam film w stylu Jezioraka jak za granicą. Trzeba tylko dobrego scenariusza, aktorów, muzyki i dobrych chęci. Czyli Jeziorak jest dobry ogólnie, a nie jak na "polskie warunki". Intryga lepsza, niż w Dziewczynie z tatuażem Finchera. To scenariusz zrobił cały film.