PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665743}

Joe

2013
6,5 10 tys. ocen
6,5 10 1 10273
5,8 9 krytyków
Joe
powrót do forum filmu Joe

...taki jest ten film, z pewnością średnio pasuje do chipsów i coli, pokazuje patologie drążące
Amerykę (jak i resztę świata) i próbę walki z nimi... Nie wiem czy jest to świetny film, ale z pewnością dobrze zrobiony i wart uwagi.

baron666

Krótko ,ale ująłeś to idealnie. Zgadzam się z tym 100%

ocenił(a) film na 7
baron666

Uwielbiam takie filmy gdzie pokazują syf w amerykanskim spoleczenstwie gdzie nie widac tego american dream tylko patologiczne rozgrywki

ocenił(a) film na 7
makaveli1983

Oglądałem i jak dla mnie całkiem przyjemny film daje mocną 7!

ocenił(a) film na 7
makaveli1983

Typowe amerykańskie whitetrashowe kino, może to już było milion razy, a film nie wnosi nic nowego do gatunku jednak zawsze lubię popatrzeć na ludzi zabijających tak, że nawet powieka im nie drgnie.

makaveli1983

możesz sie wtydy dowartościować?

aniaopole7

* wtedy

ocenił(a) film na 7
aniaopole7

Nie nie muszę się dowartościować ale ciebie najwidoczniej coś zabolało

makaveli1983

sory, nie mogłam sie powstrzymać :P twój post zaleciał takim typowym polaczkiem, który sie cieszy ze sąsiadowi krowa zdechła , puśćmy to w niepamieć, pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
aniaopole7

Absolutnie nie chciałem tego tak ująć poprostu lubię takie kino,przyjemnie mi się to oglada to film w stylu np "Do Szpiku Kości"

makaveli1983

Spoko, pozdrawiam, a co do filmu to nie widziałam, a że lubie Jennifer z chęcia zobaczę :)

ocenił(a) film na 8
baron666

W mój gust film trafił świetnie "Joe" miał wiele smaczków które lubie w dramatach do tego Nicolas Cage drugi mój ulubiony aktor wreszcie w czymś innym niż sensacja 3D ,SUPER .

mj_rock

Cage spisał się nienagannie. Postać ojca Gary'ego to natomiast jeden z największych skurvieli jakich widziałem w kinie. Mały, niepozorny zapijaczony staruszek z drzemiącym w nim nieograniczonym pokładem zła.

baron666

Miałem podobne odczucie co do tego staruszka, a raczej starucha bo to bardziej oddaje ten typ ludzi.

ocenił(a) film na 7
baron666

Przypomnij sobie polski " Lincz " z 2010 , jak zobaczyłem tego sqrwansena z filmu Joe to było moje pierwsze skojarzenie , myślę że słuszne ...

ocenił(a) film na 8
baron666

Dokładnie, tak sugestywnego aktorstwa dawno nie widziałem. W ogóle w tym filmie postacie były bardzo wyraziste a większość miała ciekawą barwę głosu. Najbardziej zapamiętałem głos właśnie ojca Gary'ego i burdel mamy. Aż się zdziwiłem, gdy zobaczyłem, ze film stworzyli ludzie, którzy "siedzą" głównie w komedii...