PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96730
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

Moim zdaniem scenarzyści za bardzo bujali w obłokach (mimo, że jest to fantasy). Człowiek-kangur, który zakochuje się w księżniczce Marsa i na dodatek dowiaduje się, że Mars to nie Mars tylko Barsoom. Odnajduję także analogię do Avatara: Tam były wielkie niebieskie koty, tutaj wielkie zielone jaszczuro-nosorożce.
Ujęła mnie muzyka, którą popisał się po raz kolejny Giacchino. Z efektu 3D też byłem zadowolony, choć mało było scen, które dawały mocny trójwymiarowy efekt.
Oczywiście Woola <3

luczix

Ale Wiesz, że film jest ekranizacją książki, która liczy sobie prawie 100 lat i że na tej samej powieści wzorował się Cameron kręcąc " Avatara "? - tak więc, podobieństwa do filmu Camerona są jak najbardziej zamierzone, gdyż to " Avatar " czerpie z literackiego pierwowzoru " Cartera ".

ocenił(a) film na 4
lelen_lis

no to ciekawe jest. dziękuję

ocenił(a) film na 7
luczix

dla mnie skoki byly przesadzone, na początku filmu skakał po 5metrów, potem 10m a na koncu 100m?? naciągane

ocenił(a) film na 8
Porter_5

o to juz musisz przyczepic sie do autora ksiazki, ze mial taka bujna wyobraznie ;)

ocenił(a) film na 7
flake

nie czytalem ksiazki, ale moim zdaniem logiczniej by to wygladalo gdyby skakał na max 10m

Porter_5

Na początku filmu nie robił tego specjalnie albo nie umiał. Później już nieco bardziej wyczuł jak się trzeba odbijać. PRzynajmniej tak ja to widziałem.

ocenił(a) film na 7
dawo160496

nie no spoko , rozumiem progres, ale jak dla mnie za mocny naprawdę, mogli troszkę ukrucić to. to tylko takie moje zdanie

ocenił(a) film na 4
Porter_5

dla mnie nie chodzi o jakość tych skoków ile o samo skakanie. jakoś na tle całego filmu ta umiejętność jest komiczna.