PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96730
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

WIzualnie wymiata, tylko czemu się nudziłem? Takie mam wrażenie po kilku ostatnich
porażkach kinowych na które zawlokła mnie moja córka (Piaski czasu, John Carter, Conan
etc.) , że reżyserzy i scenarzyści zapomnieli o jednym. W dobrze opowiedzianej histori widz
jednoczy się w jakiś sposób z bohaterem, wczuwa w akcję i w niej uczestniczy. Czemu nikt
nie potrafi dziś już dobrze opowiedzieć takiej historyjki? Jeśli tej identyfikacji brakuje - film
zamienia się w ciąg ładnych obrazków, które można sobie obejrzeć lub nie, a wychodząc z
kina ma się wrażenie zmarnowanego czasu. Jestem fanem fantazy i SF, dlatego wymagam
od nich więcej, niż mi się obecnie proponuje.

ocenił(a) film na 8
krisswkrisw

podpisuje sie nagami i ręcami:P

ocenił(a) film na 7
krisswkrisw

Kolego John Carter jeszcze daje rade Piaski czasu nie widziałem ale ten Conan to całkowita porażka normalnie śmiech nasali,totalne zero-fabuła,bohaterowie i akcja wszystko wyklepane jak z podręcznika dla początkującego reżysera dawno się tak nie nudziłem ogladając ten film.

ocenił(a) film na 4
Lukotoni

Wybacz, ale pierwsze czterdzieści minut Conana zapowiadały bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 7
LubieSeether

Zapowiadał się bo jak zwykle amerykanie ten film spieprzyli,jakby w tych filmach jeszcze spiewali to bym pomyślał że jest to produkcja z Bollywood :)

krisswkrisw

Miałem podobne odczucia po JC. Wyciągnięto mnie dzień później na Igrzyska Śmierci i, choć uważałem, że to amerykańskie popłuczyny dla dzieci, to... mile zostałem zaskoczony. Spodziewałem się kupy, a dostałem porządnie nakręconą historię sci-fi, z dobrym aktorstwem, gdzie mogłem się wczuć w rolę głównych bohaterów. Polecam, jeśli John Carter Cię zawiódł.

krisswkrisw

Mam podobne odczucia co do nowych produkcji, zdjęcia akcja nawet bohaterowie(oraz grający ich aktorzy) są ok ale niestety wieje sandałem a po obejrzeniu po wytrwaniu do końca, szybko zapomnieć.