PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96730
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

Polecam fanom gatunku. Bardzo dobry film - jeden z lepszych jakie ostatnio ogladałem.

ocenił(a) film na 3
Amiga600

fanom gatunku? a niby jaki to gatunek? Bo ja tu widze skrzyzowanie Red planed, Prince of persia, Mad Max i Avatara co wcale nie czyni tego czegos filmem s-f a raczej totalna bzdura. Musiales ogladac bardzo kiepskie filmy ostatnio.

ocenił(a) film na 8
Ra_dar

Nie jest to żadne skrzyżowanie. Już dawno temu były tego typu filmy, bajki, powieści czy właśnie komiksy.
Słyszałeś o takich filmach jak Ucieczka Logana, czy Wehikuł Czasu, czy choćby He-Man? Mi John Carter kojarzy się też z Conanem Barbarzyńcą, tyle że na Marsie.
Gatunek fantasy i sci-fi to nie tylko Władca Pierścieni czy Matrix.

ocenił(a) film na 3
Kulasisko_Pospolite

Film ma pecha bo zostal wydany o co najmniej pol dekady za pozno. To ze ktos sobie wymysli ze akcja dzieje sie na marsie nie wystarczy zeby film od razu byl kategoryzowany jako s-f. Z mojego punktu widzenia jest to przygodowe fantasy, nic wiecej. Uwazam film za bzdure wlasnie za to niedoszle s-f czyli ludzi na marsie, skakanie na pol kilometra (i inne grawitacyjne buble). Poza tym pierwsze 30min filmu to jakis totalny balagan. Nie ma tu nic z science , jest tylko fiction.

ocenił(a) film na 8
Ra_dar

Ktoś żle skategoryzował - tu się zgodze. Ale czy jest to wada samego filmu? NIE! Mi osobiście bardzo się podobał taki powrót w przeszłość :)
A pierwsze 30 minut było niestety potrzebne aby była jakaś spójna fabuła. Amerykański widz potrzebuje mieć wszystko wyłożone na tacy.