Film może nie ma głębszego sensu, logiki (tym samym spójnej fabuły), ale za to od pierwszych do ostatnich minut trzyma widza w ciągłym napięciu i tym samym zapewnia świetna rozrywkę na "wysokim" poziomie. U mnie 6 na 10 (efekty 10, fabuła 4 stąd mocna 6.).
potwierdzam w całej rozciągłości, tyle że u mnie 9 bo jak na "przygodówkę" dobrze zrobiony i spełnia funkcję - dawania frajdy łatwej i lekkiej.
7/10 był moment, że przysnąłem w środku, jakieś takie ambitne dialogi zwaliły mnie z nóg, ale ogólnie niezła zabawa.
Również się zgadzam, ten film spełnia swoją funkcję w 100% czyli daję niezamądrą aczkolwiek świetną rozrywkę, nie każdy film musi mieć głębię, mnie się podobał , mocne 7
Ode mnie 8. Trzyma poziom, fabuła nie jest szczególnie głęboka i innowacyjna, ale świetnie się przy nim bawiłem.
Nareszcie jakaś mądra krytyka. Musimy pamiętać że książka powstała w 1917 roku dlatego kłóci się z dzisiejszą wiedzą i pewnymi kanonami fabularnymi. Te inne kanony fabularne są zapewne przyczyną krytyki. Ale film jest sprawnie zrealizowany, technicznie znakomity. Pieniądze na realizację nie poszły w błoto. Jeśli nie mamy zbyt rozdmuchanych oczekiwań to film nie zawodzi.