Moze ktos napisze BAJKA, moze ktos napisze KOLEJNA PODROBA "AWATARA" ale ten film
naprawde mi sie podobal. Fajne efekty, kolejna porcja strasznych postaci. Napewno obejrze go
ponownie ocena 8/10
Zgadzam się z Twoją oceną.
Z pewnością napiszą gorsze teksty, ale nie zmieni to faktu, że film jest bardzo dobry. Przyszłych "negatorów" ostrzegam, film posiada logo "Walta Disney'a" więc proszę się zastanowić nad ewentualnymi komentarzami.
To nie jest Horror, nie sensacja, nie SF, tylko Fantasy. Jeżeli ktoś zacznie szukać drugiego dna, lub wyjaśnień naukowych, to będzie miał za mną do czynienia.
podpisuję się obiemą rękoma. Film świetny, efekty super a sam Tylor.... mmmmm :D Ogląda się go z przyjemnością. Postaci z Barsoom były świetne zwłaszcza zielone istoty (nie pamiętam ich nazwy)a wygrał dla mnie marsjański piesek z "motorkiem" w pupie :P
Właśnie najbardziej przeraża to logo Disneya, a raczej, że pod tym logiem kryje się tak kiepski film.
Gry aktorskiej w zasadzie brak: tak to grają w trudnych sprawach i tym podobnych "serialach".
Montaż cienki, pełno niedoróbek i błędów. Zdjęcia też, wręcz dziecinne, infantylne.
O reszcie już nie wspominam, ale jak widać, logo niczego nie gwarantuje.
Logo Disney'a słynie z filmów animowanych i familijnych. Nie oczekuj więc zbyt wiele po fantazyjnym filmie. Gdy ktoś podchodzi do tego z dystansem, to się mocno nie rozczaruje a nawet film może wydać się sympatyczny.
Poza tym, wydaje mi się, że dziecinne i infantylne to to samo albo podobne, już dokładnie nie pamiętam. Pozdrawiam.
Tak, to synonimy, jak jeszcze kilka innych podobnych epitetów.
Wniosek z tego taki, że nie powinno się oceniać wszystkich filmów jedną miarą. Nie wiem czemu, a priori przyjąłem, że skoro Disney, to musi być jakiś tam poziom. Rozczarowałem się, ale chyba można było tego uniknąć, bo już po pół godziny zaczęły drażnić postaci, ich motywy, postawy etc. Kino wyłącznie familijne, moim skromnym zdaniem dla dzieci. Pozdrawiam