PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96730
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

Warto obejrzeć. Film jest rewelacyjny. Nie wiem jakim cudem ten film mógł okazać się klapą w amerykańskich kinach. Dobrze, że na świecie dobrze się sprzedał. Zasłużone 10/10. Polecam!:D

ocenił(a) film na 8
KinoManiak_18

10/10 to duża przesada ale film mi też sie bardzo podobał ja daje 8/10. Podobno Paramount chce zekranizować pierwsze trzy książki w serii.
Czekam na "The Gods of Mars", kolejną część przygód Cartera

ocenił(a) film na 8
KinoManiak_18

Arcydzieło to nie jest ,ale zdecydowanie wybija się ponad przeciętność.Koledzy i koleżanki ,które jadą po tym filmie robią to chyba tak z rozpędu lub przyzwyczajenia :)Na pewno historia jest całkiem interesująca ale czy mogłoby być inaczej skoro to ekranizacja powieści klasyka SF?Po ujrzeniu napisów końcowych ze zdziwieniem zauważyłem,że ani przez chwilę się nie nudziłem.A film krótki nie jest.Każdy miłośnik szeroko pojętego SF musi znać ten film.Mam tylko nadzieję,że będą następne częsci.Lynn Collins musi być.Koniecznie :)

ocenił(a) film na 8
keirametz

Zauważyłam, że film jest bardzo krytykowany przez forumowiczów. Wymagali od tego filmu jakiegoś arcydzieła, a dostali dobrą rozrywkę i się zawiedli. NIe rozumiem, o co chodzi, że film jest wtórny, ja tego nie czułam. Poza tym można przeczytać kilka artykułów na temat filmu i dowiedzieć się, że to właśnie z tej książki właśnie kino bardzo czerpało swoje pomysły. Mi się film podobał, nie nudziłam się.