PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96730
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

Chciałbym wszystkim zwrócić uwagę, tym co piszą, że film nudny gdyż wszystko już było. Prawda jest taka, że film powstał na motywach książki napisanej w 1917r., więc sporo wcześniej niż chociażby Gwiezdne Wojny. Mi film bardzo się podobał: sporo akcji, dobre efekty specjalne (brakowało takich mocno spektakularnych), szczypta humoru i zabawna idea o życiu na Marsie. Polecam fanom SF.

ocenił(a) film na 8
KietnaQuTak

W pełni popieram wypowiedź :)

KietnaQuTak

i to jest dopiero sf, sf z punktu widzenia XIX wieku wykonane w XXI wieku

nickto

dołączam się do wypowiedzi :).

użytkownik usunięty
salem_filmweb

Wiele współczesnych filmów bierze swoje scenariusze właśnie z tej opowieści. Ostatnio był o tym artykuł w Nowej Fantastyce.

Nie obrażając nikogo, znawcom filmów nie jestem... Myślę, że wiele opinii negatywnych wzięło się też stad, ze ktoś się wstydzi , ze mu się podobało (nie wspominając o powyższych wpisach co do ksiązki) albo zabrał do kina dziewczynę (partnera)co woli "ambitne" i "głębokie" ;) filmy

użytkownik usunięty
salem_filmweb

De facto jest to film wyprodukowany przez Disneya który kojarzy się z produkcjami dla dzieci i tym właśnie jest film John Carter - filmem dla dzieci. I to jest taki wstyd obejrzeć film dla dzieci. Ja oglądam filmy dla dzieci. Byłem w kinie na "Gdzie jest Nemo" i na "Zaplątanych" i powiem wam jedno: zabawa przednia! To jak dzieciaki reagują to jest po prostu komedia :D Poza tym w filmach dla dzieci często jest więcej wartościowych treści niż w innych filmach choć są w specyficzny sposób przedstawione.

Dla mnie w żadnym wypadku to nie wstyd . Sympatia względem produkcji tego typu i bajek pozytywnie świadczy o widzu :). Pozdrawiam

KietnaQuTak

akcja spektakularna to byla jak wyżynał sam stado harasujacych na niego tubylców:)