PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96730
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

Solidna produkcja. Napakowano ją interesującymi sekwencjami, przez co nie opiera się na
jednej kulminacyjnej sekwencji. Do tego barwna muzyka i świetnie zdjęcia. Film ciepły w
odbiorze, familijny, ale nie w żaden denny i uwłaczający sposób. Bardzo mi przypominał
stare animacje Disneya, zanim zaczęli lansować komputerowy crap.

ocenił(a) film na 10
Minister Zdrowia

Mam podobne odczucia a może nawet jeszcze lepsze. Mnie osobiście bardzo podobała się historia (no może czasami naciągana), efekty szczególnie w 3D bardzo dobre. Z racji, iż lubię tego typu filmy mogę go polecić. W kinie byłem z żoną, która super nie przepada za takimi produkcjami. Tak się dobrze bawiła, że sam się zdziwiłem. Mogę dodać, iż nie znałem głównych aktorów z wcześniejszych filmów co było dla mnie kolejnym plusem.
Jeśli lubicie filmy science-fiction z dobrymi efektami i wg mnie ciekawą historią to polecam.

tomdot

Też byłem z żoną i była zachwycona. Co do "naciąganej fabuły", to jest to nieodzowny element tego gatunku, przecież to nie paradokument, tylko fantasy ;) Bardzo ciepły, obfitujący w bogatą akcję, zabawne sceny no i oczywiście imponujące efekty specjalne film. Nie dajcie się zniechęcić fanom "Obcego", dla których nic, co go nie przypomina jest naciąganą bajeczką. To kino familijno-rozrywkowe i doskonale spełnia się w tej roli. Trzeba wiedzieć na co się chodzi do kina - 8/10