Solidna produkcja. Napakowano ją interesującymi sekwencjami, przez co nie opiera się na
jednej kulminacyjnej sekwencji. Do tego barwna muzyka i świetnie zdjęcia. Film ciepły w
odbiorze, familijny, ale nie w żaden denny i uwłaczający sposób. Bardzo mi przypominał
stare animacje Disneya, zanim zaczęli lansować komputerowy crap.
Mam podobne odczucia a może nawet jeszcze lepsze. Mnie osobiście bardzo podobała się historia (no może czasami naciągana), efekty szczególnie w 3D bardzo dobre. Z racji, iż lubię tego typu filmy mogę go polecić. W kinie byłem z żoną, która super nie przepada za takimi produkcjami. Tak się dobrze bawiła, że sam się zdziwiłem. Mogę dodać, iż nie znałem głównych aktorów z wcześniejszych filmów co było dla mnie kolejnym plusem.
Jeśli lubicie filmy science-fiction z dobrymi efektami i wg mnie ciekawą historią to polecam.
Też byłem z żoną i była zachwycona. Co do "naciąganej fabuły", to jest to nieodzowny element tego gatunku, przecież to nie paradokument, tylko fantasy ;) Bardzo ciepły, obfitujący w bogatą akcję, zabawne sceny no i oczywiście imponujące efekty specjalne film. Nie dajcie się zniechęcić fanom "Obcego", dla których nic, co go nie przypomina jest naciąganą bajeczką. To kino familijno-rozrywkowe i doskonale spełnia się w tej roli. Trzeba wiedzieć na co się chodzi do kina - 8/10