PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96730
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

Nie mogę się zdecydować na co iść do kina: John Carter czy Królewna Śnieżka? Czy ktoś
widział oba i może się wypowiedzieć w temacie? Oceny są porównywalne, ale przecież to
tylko liczby :)

ocenił(a) film na 10
Nieprawda

Wczoraj oglądałem Johna Cartera i szczerze polecam bo to dobre kino. Mamy tu wspaniałe efekty specjalne (jak na 3D jest nieźle), dobrze poprowadzoną fabułę i wiele ciekawych komediowych sytuacji, które są niegłupie. Takie kino jest charakterystyczne, gdyż miejcem akcji jest pustynia (coś jak Diuna). Co najważniejsze nie mamy tu takiej bezmyślnej sieczki jak w przypadku większości superprodukcji, nie ma też przerostu treści nad formą. Wszystko jest w proporcjach i co ważne cały czas coś się dzieje, a na dodatek bohaterowie są tacy, że ich lubimy (nie irytują nas). I pomyśleć, że to na podstawie książki spod końca XIX wieku;) Polecam, bo warto.
Jeżeli mowa o Królewnie Śnieżce... nie byłem, ale myślę że film też będzie dobry, tylko że to komedia rodzinna. Więc schemat jest nam dobrze znany;) Podobno efekt filmu psuje polski dubling:? Jak zawsze

ocenił(a) film na 8
bane4

Największą zachęta w przypadku Johna Cartera są dla mnie wlaśnie efekty i obrazy, którymi można nacieszyć oko, szczerze mówiąc wolałabym nawet zobaczyć to w wersji klasycznej, ale w cinema jest opcja tylko w 3d :) Z trójwymiarem jak wiadomo różnie bywa. W sumie jedynym filmem który naprawde warto bylo zobaczyć w tej technologii był Avatar, w przypadku reszty jakie widziałam (Starcie Tytanów- największe rozczarowanie) efekt raczej marny. Jeśli Carter oferuje dodatkowo coś jeszcze to chyba mnie przekonałeś ;) W końcu chodzi głównie o rozrywkę :P Co do Śnieżki to poruszyłeś ważny motyw- dubbing. Zupełnie zapomniałam o tym jak potrafi zirytować. Decyzja podjęta :D