PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96730
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

Były moje dzieci ze szkoły,jedno nie zrozumiało go w ogóle,drugie po pół godzinie zdjeło okulary i zajeło się swoimi sprawami.Dla przykładu nie mogły wyść z podziwu nad filmami Lorax i Podróż na tajemniczą wyspę.A tu cienizna..a szkoda

ocenił(a) film na 5
szarki_pl

dzisiaj byłam na tym w kinie ze szkołą i po jakimś czasie zrezygnowałam z oglądania, od czasu do czasu zakładałam okulary, gdy jakaś scena wydawała się ciekawa. Dla mnie i dla znajomych film - słaby.

ocenił(a) film na 10
szarki_pl

Porównywanie Lorax do tego filmu chyba nie jest zbyt trafne

ocenił(a) film na 4
tomdot

Nie porównywałem filmów jedynie napisałem co oglądały w tej kategorii wiekowej.a jeśli juz starsza córka ziewała to znaczy że ziewać należało :-)

ocenił(a) film na 10
szarki_pl

Na jednym działa pobudzająco, na drugich usypiająco :-)

ocenił(a) film na 4
tomdot

Dokładnie..dlatego każdy ma inną opinie na ten temat..W weekend obkukamy Igrzyska Śmierci...czuje że bedzie to kicha jak nic...az mnie w kościach łamie...ale zobaczyc trzeba

szarki_pl

Zapewniam Cię, że Igrzyska śmierci są zdecydowanie lepsze od wielkiej klęski Disneya ;)

ocenił(a) film na 8
warzachew

Nie widziałem jeszcze Igrzysk śmierci więc porównywać nie będę, jednak najwyraźniej JC sprawił bliskim i mi sporo przyjemności w trakcie oglądania, być może dlatego, że kiedyś czytałem Księżniczkę Marsa (prawie zapomniałem treści, jednak wspomnienie było dość silne). Jeśli ktoś lubi klimaty z pogranicza SF i fantasy to będzie tym filmem uszczęśliwiony. Jako dzieciak pochłaniałem Lema, Zajdla, Wiśniewskiego-Snerga,Borunia, Trepkę oraz z równie wielkim zapałem Verne'a oraz Żuławskiego, których fantastyka była już nieco odległa w porównaniu do dzisiejszej. Dla porównania powiem, że ekranizacja drugiej części księżycowej trylogii Żuławskiego (tytuł Zwycięzca) wywołała by większą konsternację niż John Carter :). Wracając do głównego tematu, JC zdecydowanie polecam fanom ogólnie pojętej fantastyki - wg mnie film zasługuje na ocenę 8.

ocenił(a) film na 8
szarki_pl

a ile te dzieci mają lat? bo jednak Lorax i Podróż na tajemniczą wyspę a JC i Igrzyska Śmierci, wg mnie nie celują w tę samą grupę wiekową.
nie napisałeś jak Tobie się podobał. chciałam wybrac się z rodziną, a tu wynikałoby, ze chcę zaciągnąć ludzi na filmy dla dzieci :)

ocenił(a) film na 4
tomdot

Druga sprawa to filmy robią coraz gorsze masówka i wielkie reklamy.
Zaczynam sie bać o film na który czekam z niecierpliwością "Gniew tytanów"
Ale czas pokaże.