PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96730
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

myślałem ze po płaskim lecz ładnym Avatarze różnej maści twórcy nie porwą się już na kolejny "Hit" za dużą kasę a jednocześnie o tak niedużej wartości , pomyliłem się jednak "Johny Carter" jest nie tylko płaski , jest wręcz miejscami żenujący , głupi a jakby tego było mało ze świeczką tu szukać jakiejkolwiek "efektowności" , film ten to nuda również od strony wizualnej!!
czytam w niektórych postach i recenzjach że film ten jest taki ponieważ taka jest książka na podstawie której powstał (czytaj: stara) i tu niestety nie mogę się zgodzić z powyższą argumentacja, książka może jest i stara , może trąci myszką (nie czytałem) lecz film powstaje przecież dziś ! w XXI w.! po co więc inwestować grube miliony w taką ramotę jeśli się nie korzysta z dzisiejszych zdobyczy techniki, jeśli nie bierze się pod uwagę tego wszystkiego co już pokazano w setce filmów ?! w tych wszystkich transformersach, star warsach, avatarach i harrych potterach ?? wiec badziew który oglądamy na ekranie nie moze byc usprawiedliwieniem dla twórców tak plastycznego gatunku jakim jest fantasy , czy s-f
a co do samej historii , równie słabej jak warstwa wizualna to .... juz nie wiem co powiedziec bo po co ekranizowac cos tak nieciekawego , coś tak zalatującego muzeum , coś co (jakby powiedzial klasyk), odcisnęło się w węglu ?? to może juz lepiej obejrzeć "starą baśń" ? albo o wiele ciekawszą "niekończącą się opowieść"....
Avatar dostał ode mnie 3/10 nie mogę więc Carterowi dac więcej niż 2/10 Pozdrawiam