PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96728
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

nie umiecie ludzie czytać to avatar jest zerżnięty od tego filmu bo to jest na podstawie książki

ocenił(a) film na 6
Rezyser Na Bezrobociu

Na dodatek książki sprzed prawie 100 lat.

użytkownik usunięty
Agie

Na dodatek GENIALNEJ książki sprzed 100 lat ;) - polecam przeczytanie

ocenił(a) film na 6

Właśnie zastanawiałam się gdzie można znaleźć tą książkę?
Wiem, że była wydana gdzieś w latach 90, ale czy jest teraz dostępna?

użytkownik usunięty
Agie

Wydania raczej nowego nie ma. (ten z 90 roku to może na aukcjach ktoś sprzedawać)

JEJ TYTUŁ TO " KSIĘŻNICZKA MARSA" I JAK NA KSIĄZKĘ Z PRZED 100 LAT NAPRAWDE ROBI WRAŻENIE.POLECAM.PEWNIE JEST NA ALLEGRO.

ocenił(a) film na 7
Rezyser Na Bezrobociu

Najlepsze jest to, że on jest autorem znanego wszem i wobec Tarzana, a założę się, że nawet 1 na 1000 osób nie zna jego nazwiska.

Bodzepor

Na pewno nie wiele osób go kojarzy :)) To jest klasyka, a po nia siega niewiele osób :)

ocenił(a) film na 7
Ajsajsbejbe

Od 20 lat nie widziałem żadnej jego książki w księgarniach i to jest największy problem, że u nas, oprócz lektur, starych książek nikt nie wznawia. Chyba, że przy okazji jakiegoś filmu.

Bodzepor

tak moze być Bodzepor, choć akurat mój tato go czytał :D
Mnie to nie bardzo kręci, chyba, że na ekranie :P

ocenił(a) film na 7
nowinka_filmweb

To szanuj tatę, bo masz pod dachem przedstawiciela wymierającego gatunku.

Rezyser Na Bezrobociu

Można ściągnąć książkę z chomika , ale powiem szczerze we Wrześniu przeczytałem KSIĘŻNICZKĘ MARSA ale nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, liczę jednak że film będzie lepszy. Edgar Rice Burroughs napisał znacznie lepsze książki i stworzył bohatera którego wszyscy znają choć o tym nie wiedzą czyli Tarzana. Księżniczkę można przeczytać ale lepiej poczekać na film.

ocenił(a) film na 7
patryks83

Na księżniczce (i innych dziełach Burroughsa) wychowały się kolejne pokolenia wielkich pisarzy SF - musisz na nią spojrzeć bardziej tak, jakbyś sam żył w czasach, kiedy ją napisano i nigdy nie czytał dzieł z lat późniejszych. Inaczej nigdy jej nie docenisz.

Bodzepor

"Księzniczka" to klasyka...

Ajsajsbejbe

I to najlepsza :)

AnkaKot

Ja nie czytałam "Księżniczki Marsa", ale za to czytałam Tarzana :) Ten sam autor :)

MonKrupa

To przeczytaj koniecznie :) Fajnie ogląda sie film, jak czytało sie wczesniej książkę. Ja tak lubię przynajmniej. Możesz "porównać" :) A "Księżniczka Marsa" powstała 100 lat temu, więc filmowcy mają pole do popisu :))