nie umiecie ludzie czytać to avatar jest zerżnięty od tego filmu bo to jest na podstawie książki
Właśnie zastanawiałam się gdzie można znaleźć tą książkę?
Wiem, że była wydana gdzieś w latach 90, ale czy jest teraz dostępna?
Wydania raczej nowego nie ma. (ten z 90 roku to może na aukcjach ktoś sprzedawać)
JEJ TYTUŁ TO " KSIĘŻNICZKA MARSA" I JAK NA KSIĄZKĘ Z PRZED 100 LAT NAPRAWDE ROBI WRAŻENIE.POLECAM.PEWNIE JEST NA ALLEGRO.
Najlepsze jest to, że on jest autorem znanego wszem i wobec Tarzana, a założę się, że nawet 1 na 1000 osób nie zna jego nazwiska.
Od 20 lat nie widziałem żadnej jego książki w księgarniach i to jest największy problem, że u nas, oprócz lektur, starych książek nikt nie wznawia. Chyba, że przy okazji jakiegoś filmu.
tak moze być Bodzepor, choć akurat mój tato go czytał :D
Mnie to nie bardzo kręci, chyba, że na ekranie :P
Można ściągnąć książkę z chomika , ale powiem szczerze we Wrześniu przeczytałem KSIĘŻNICZKĘ MARSA ale nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, liczę jednak że film będzie lepszy. Edgar Rice Burroughs napisał znacznie lepsze książki i stworzył bohatera którego wszyscy znają choć o tym nie wiedzą czyli Tarzana. Księżniczkę można przeczytać ale lepiej poczekać na film.
Na księżniczce (i innych dziełach Burroughsa) wychowały się kolejne pokolenia wielkich pisarzy SF - musisz na nią spojrzeć bardziej tak, jakbyś sam żył w czasach, kiedy ją napisano i nigdy nie czytał dzieł z lat późniejszych. Inaczej nigdy jej nie docenisz.