PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1011}
6,5 32 tys. ocen
6,5 10 1 31603
4,7 16 krytyków
Johnny Mnemonic
powrót do forum filmu Johnny Mnemonic

Czy to nie dziwne że Keanu Reeves'owi lubią robić gniazdka w głowie.
Skąd ja to znam???

GORĄCO ZAPRASZAM WSZYSTKICH NA MÓJ BLOG TO ROZSTRZYGNIĘCIA TEGO TEMATU!!!

ocenił(a) film na 6
radzio_82

no wiadomo, że kojarzy się z Matrixem. Ale ja tam wolę tą rolę - Johnny, który na dość i wrzeszczy, że chce zimnego piwa i dziwki za 10 tys. dolarów jest bardziej rzeczywisty i bardziej ludzki niż bohaterski Neo, który poświęca wszystko dla dobra świata...

ocenił(a) film na 8
radzio_82

Gniazdka w głowie i inne podobieństwa może stąd, że Matrix bardzo wiele zaczerpnął z estetyki cyberpunkowej (a Mnemonic to w końcu ekranizacja prozy najbardziej uznanego cyberpunkowego autora - Williama Gibsona).

ocenił(a) film na 7
dhomochevsky

Gniazdka w glowie byly tez w Ghost in the Shell [mandze, bo anime 'troche' pozniej zrobili ;) ]

moh

własnie, gdzie były gniazda w GITSie? niestety ogladalam dawno i juz nie tak dokladnie pamietam :/

użytkownik usunięty
yuki_ashitakaa

Oczywiście z tyłu głowy...Major i Togusa je mieli, co do reszty pewien nie jestem.
Widac to w pierwszej scenie filmu, major przed skokiem z wieżowca wyciąga kable z gniazd w głowie oraz przy pościgu śmieciarki gdy major podłączyła się sterowanie wozu itd.

ocenił(a) film na 7
radzio_82

Jesteście ignorantami, nie macie pojęcia o cyberpunku. Wystarczy sięgnąć do literatury, ale uwaga - została napisana w latach 70 i 80 XX w. Szokujące, prawda? Powstały przed Matrixem i Ghostami!!!!!

radzio_82

jako 10 latek 20lat wstecz obejzałem w sobotni letni wieczor SATURN 3
http://www.filmweb.pl/f9363/Saturn+3,1980
gniazda w korpusie ciala tam przedstawione bylu szokujace
w Johny Mnemonic nie
w Matrixie tak