i jak wrażenia?
ja niestety zaczęłam od momentu porwania ale film jest tak wciągający, że oglądnęłam do końca. Rewelacyjna Swinton, o dziwo nie drażniący grą dziecięcy bohater( dla mnie to najczęściej najsłabsze ogniwo każdej produkcji). Trochę rozczarowujące zakończenie- takie za optymistyczne jak na ponury wydźwięk całego filmu. Ale może jednak przeszła przemianę.
W związku z tym, ze nie oglądałam od początku mam parę pytań( uwaga spojlery)
1. jak poznała Elenę?( przypuszczam że na mityngach AA,ale nie jestem pewna)
2. Czy elena obiecała jej jakieś pieniądze za porwanie? (znowu przypuszczam, że tak i kiedy julia ich nie otrzymała-przez tą szafkę na dworcu- postanowiła ugrać cos dla siebie od dziadka)
Zaskakująca dla mnie była scena z pościgiem na pustyni- myślałam, ze to koniec, a tu bach! tak łatwo przekroczyć granicę? Nikt sie nie zainteresował?
Tak, masz rację, Elenę poznała na jednym ze spotkań AA, okazało się też że są bliskimi sąsiadkami. Elena obiecała jej pieniądze, twierdząc że jest bogata (sąd przydzielił jej jakiś majątek po byłym mężu), ale pieniądze są w Meksyku.
Film bardzo wciągający, zaskakujący. Zakończenie mnie również nieco zawiodło....