PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=739982}
6,9 22 tys. ocen
6,9 10 1 22248
6,3 29 krytyków
Julieta
powrót do forum filmu Julieta

... tylko ze względu na defekt charakteru. Mojego oczywiście, jestem estetą. A film jest śliczny, dopracowany w każdym, każdusieńkim elemencie kadru. Choć w sumie dopracowany to złe słowo bo w grę, wyraźnie to widać, wchodzi talent i pewne rzeczy są dane bez nadmiernej ilości pracy. Jeśli miałbym się zająć uczuciami i zacząć wyznawać uczucia jakie film budzi, to sorry, ale nie budzi. Jest sterylny, jest jak Ukryta Prawda podana w skrzących się sreberkach. To trochę dziwne gdy reżyser patrzy na dramat koncentrując naszą i swoją uwagę na kolorze butów i torebek swoich bohaterek, ale nie mówię, że mnie to się akurat tutaj nie podoba. Się podoba.

ocenił(a) film na 7
darrowred

to chyba nie wiesz ile znaczy taki kolor butów czy torebki.Film przyjemny i ciekawy,choć na koniec nużący.

ocenił(a) film na 7
boga

Czy ja dałem gdzieś sygnał, że przepadam za dialogiem pozbawionym jakichkolwiek cech konstruktywności? Nie, nie dałem. (Zgoda - to chyba nie wiem.)

ocenił(a) film na 7
darrowred

Również zwróciłam uwagę na te piękne kadry, sprawiały mi ogromną przyjemność. Estetyka dopracowana w każdym calu, może tak mnie zahipnotyzowała, że nie dostrzegłam tych emocjonalnych mankamentów.