PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=593915}

Justin Bieber: Nigdy nie mów nigdy

Justin Bieber: Never Say Never
2011
3,7 12 tys. ocen
3,7 10 1 11509
5,0 3 krytyków
Justin Bieber: Nigdy nie mów nigdy
powrót do forum filmu Justin Bieber: Nigdy nie mów nigdy

Nie rozumiem jednego.

Co skłoniło ludzi do nakręcenia filmu o tym dzieciaku? Czy jego muzyka przekazuje aż tak
ważne wartości, zaznaczy swą obecność w sercach ludzi na wiele lat? Ja rozumiem filmy o
Michaelu Jacksonie, o Metallice, o Scorpionsach czy o Eminemie nawet. Ale on? Za 3 lata
stwierdzicie, fani, że to jednak nie to. A może sam Bieber zejdzie ze sceny?
Kręcenie filmów o Bieberze czy Davidzie Guetta uważam za .....przesadę. Kiedyś trzeba było
wywalczyć sobie coś w świecie muzyki. Dzisiaj mamy dzieciaka i podstarzałego DJa
grającego mdłą muzykę na jedną nutę.

Dziękuję, pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
MagdalenaPatterson

Dobra promocja chyba, bo muzycznie to jest też słabiutki w porównaniu np. do Beatlesów, ich muzyka broniła się sama, ich nikt na siłę nie musiał promować

ocenił(a) film na 1
sebastikantus

Co nie? Właśnie weźmy pod uwagę fakt, że Beatlesi robili MUZYKĘ. A on nie dość, że produkuje chłam, to jeszcze robi wokół siebie tyle niepotrzebnego szumu.. to tak a propos informacji, jakoby został ostatnio...zgwałcony...O_O

użytkownik usunięty
MagdalenaPatterson

Po co porównywać, wytłumaczycie? Prawie zawsze sie znajdzie ktos lepszy. O gustach sie nie dyskutuje. Na pewno gdybyś poczytała sobie troszkę o nim i obejrzała film byś zrozumiala co sklonilo ludzi do Na pewno filmu o nim.

ocenił(a) film na 1

Wiesz co, nie poczytam, bo nasłuchałam się o tym, jaki jest uzdolniony i śliczny. Z której strony?! Skłoniło go tylko zainteresowanie nastolatków jego osobą. Płaczące dziewczęta? Dajcie spokój, ja mogę rozryczeć się na koncercie U2 czy Lenny'ego Kravitza - to są gwiazdy! Bo jego talent czy babska uroda na pewno nie.

użytkownik usunięty
MagdalenaPatterson

Kurde no, ja tez nie jestem jego fanka ale go lubie. Jest dobrym czlowiekiem i muzykiem. Babskiej urody juz nie ma. Wszyscy pisza ciagle o tym ze glos ma dziewczecy i twarz, tak bylo gdy mial 14-15 lat, ale od okolo 16-17 duzo sie zmienil. Nie decydujesz o tym kto jest gwiazda. W nastepneym temacie napisze to ale basista guns n roses go uwielbia, moge wyslac link jesli nie wierzysz. Pisze o tym bo wiekszosc 'haters' biebera to fani Rock/Metal. Ja sama slucham Rocka ale to nie znaczy ze podejde w taki ignorancki sposob do tematu i bede jechac po kims kogo nie znam. Kiedys tak robilam tylko ze z Tokio Hotel, gadalam jaki glupi zespol i ze Bill wyglada jak gej. Ale to bylo dziecinne i irytujace. Gadalam tak bo wszystkie dziewczyny mowile ale oni sa cudowni. Nie wkurzaj sie ze ci to pisze ale moze masz przez kogos niechec do niego ale to tylko mowi o tobie a nie o nim. Twoja wypowiedz pokazuje CZESCIOWO jaka jestes osoba. Zastanow sie, prosze. :)

ocenił(a) film na 1

" Jest dobrym czlowiekiem i muzykiem" - co takiego uczynił?
Ale co mnie obchodzi, że basista Gunsów go uwielbia? To nie znaczy, że ma u mnie +10 do zajebistości. Większość haters to rock/metal? Dlaczego tak twierdzisz? Przeprowadziłaś badania w tym temacie? Nie kieruj się tym, że spotkałaś 20 osób, które biebera nie lubią bo rocka słuchają.

Nie, ja mam niechęć do niego, bo słucham muzyki, a to jest dla mnie nic nie wart wytwór jakiejś Disnejowskiej czy innej Wytwórni Muzycznych Potworów. Dlatego zastanawiam się, kto ośmielił się stawiać go w pewnym sensie na równi z chłopakami z Metalliki, czy Michaelem Jacksonem - i produkować o nim film? Michael tworzył muzykę, która zapisała się w naszych sercach, i którą żyją pokolenia. Słucham Scorpionsów, U2, Dire Straits czy Michaela, Queen i gdy słyszę ich muzykę w radiu/widzę teledyski w tv to ciepło się na sercu robi. Ile dajesz czasu Bieberowi? Bo ja maksymalnie 5 lat. Potem zniknie, znudzi się. Tak samo jak Gosia Andrzejewicz czy inne Paule - to są gwiazdki sezonowe, które szybko się wypalają. I po cholerę robić film o człowieku, który na scenie jest....nie wiem, 2 lata? Może mniej...? Wybacz, ale to dla mnie profanacja pojęcia muzyki..

użytkownik usunięty
MagdalenaPatterson

Dobrym muzykiem jest poniewaz wygral duzo nagrod jak na jego wiek i w tak szybkim czasie. Dobrym czlowiekiem jest bo daje duzo pieniedzy na rozne akcje i je reklamuje. Gada z fankami, odpisuje, myslisz ze muzycy z Metallici ci odpisza na twitterze? odwiedzil mala dziewczynke ktora sie rozplakala bo chciala go spotkac a nie mogla. Nie znam duzo takich gwiazd ktore ZYJA i tak duzo robia dla fanow. Nie jest on z wytworni Disney tak dla wiadomosci tylko Island Def Jam. Uwazam ze Bieber dlugo sie utrzyma z muzyki. Paula i gosia A. sa znane tylko w Polsce wiec nie dziwie ze byly tylko na chwile znane. Prawie kazda osoba ktora mowi ze nie nawidzi Biebera slucha rock/metal tak ja zauwarzylam. Co ci tak kurde on przeszkadza ze musisz pisac, chyba cie za bardzo on obchodzi. Ja nie wchodze na strony z muzykami za ktorymi nie przepadam bo po co?! Pomyslalam ze jak sluchasz Metallici i U2 to moze sluchasz guns n roses wiec zmieni to twoje zdanie chociaz troche. Nikt nie powiedzial ze jest na rowni z metallica, nie mozna tego nawet porownywac bo to calkiem inna muzyka, wiek i jest 2011. Moze gdyby metallica powstala tez w tych czasach to by wydali film, nie wiesz tego. co cie kur to obchodzi czy zasluguje, ludzie na tym zarabia i sa szczesliwi wiec co ci do tego. Pisz do wytworni twoich ulubionych zespolow zeby wydali biografie a po co tu sie wdupiasz? -,- chcialam byc mila, bo poprzedni komentarz ktory napisalam byl mily. Ale jak ty nie idziesz na ugode to ja tez nie. :]

Przeczytałam kilka Twoich wypowiedzi i doszłam do wniosku, że nie rozumiesz jednej rzeczy. Przyznaję, że większość ludzi ocenia ten FILM na podstawie o kim jest. Tutaj nie chodzi o gusta muzyczne. Tu chodzi, że ten chłopak jeszcze nie zasłużył sobie, żeby robiono o nim filmy. Zespoły wymienione wcześniej przez MagdalenaPatterson to kapele zasłużone, wykonawcy, którzy zapisali się tworzoną przez siebie muzyką na kartach historii współczesnej. Argumentowałaś, że Justin jest dobrym muzykiem, gdyż zdobył wiele nagród. Ale zauważ, że były to nagrody wybierane przez fanów - czyli głównie te młode dziewczyny szaleńczo klikające "Vote".
Tyle ode mnie.

użytkownik usunięty
chocobuum

zgadzam się z tobą całkowicie. :)

ocenił(a) film na 1

Komentarz Chocobuum to skrócona wersja tego, co chciałam Ci przekazać. Z nią się zgadzasz? ;)

użytkownik usunięty
MagdalenaPatterson

:O nie wiem czemu tak napisalam, moze mialam pod jakims innym tematem to napisac. Glupia jestem ;p