PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=593915}

Justin Bieber: Nigdy nie mów nigdy

Justin Bieber: Never Say Never
2011
3,7 12 tys. ocen
3,7 10 1 11509
5,0 3 krytyków
Justin Bieber: Nigdy nie mów nigdy
powrót do forum filmu Justin Bieber: Nigdy nie mów nigdy

Justin Bieber według mnie

użytkownik usunięty

Tekst "jak Bieber" ma wydźwięk niemożliwie do ogranięcia negatywny. Wszystko,co związane z Bieberem jest "ciotowate", żenujące... (+nieskończenie wiele innych pejoratyw)
"Zobaczmy więc, jak z tym Justinem Bieberem jest" - pomyślałam i rozpoczęłam buszowanie w sieci. Przesłuchałam niektóre piosenki z jego płyty, obejrzałam zdjęcia, teledyski oraz wideo, które wrzucał na yt zanim został bożyszczem nastolatek, posłuchałam kilku jego wypowiedzi i oto, do jakich zasadniczych wniosków doszłam:

Justin Bieber ma talent wokalny (żeby się o tym przekonać można poświęcić chwilę chociażby na to nagranie zamieszone na yt : With You - Chris Brown Cover - Justin singing) - kwestią gustu jest, czy komuś się jego głos spodoba czy nie.
Justin jest naprawdę ładnym CHŁOPAKIEM (pod warunkiem, że nie ma umalowanych oczu, ale to już moja opinia) i to bez wątpienia odgrywa ogromną, o ile nie dominującą rolę, w jego karierze. Cóż, taki właśnie jest show-biznes.
Poza tym, uważam, że jego wypowiedzi są godne miana mądrego młodego człowieka, o zdrowym podejściu do życia i dystansem do siebie - co biorąc pod uwagę lawinę wspomnianych wyżej "podtrzymujących na duchu" haseł jest niebywale istotne.

Podsumowując, sądzę, iż nazywanie go beztalenciem, dziewczyną czy kretynem jest dalece niewłaściwe, jednak warto samodzielnie wyrobić sobie o tym zdanie, poświęcając chwilę na faktyczne zapoznanie się z jego osobą i twórczością.

Moja wypowiedź nie dotyczy samego filmu, jednakże biorąc pod uwagę niemal tysiąc ocen wystawionych kilkanaście dni przed premierą uznałam, ze mogę sobie na to pozwolić (śmiem twierdzć, że średnia 1,7 ma niewiele wspólnego z samym filmem) Dlaczego to napisałam? Ponieważ zrobiło mi się szkoda osób ślepo obrażających Biebera, któremu najzwyczajniej powiodło się w życiu i Bogu ducha winny po prostu stara się to wykorzystać. Pomyślałam, że może ktokolwiek z nich zastanowi się chwilę nad tym, jak głupie jest takie zachowanie.

Właśnie najbardziej żenujące jest to, że znaczna większość antyfanów mających najwięcej do powiedzenia w sieci, najmniej wie na jego temat. ;] Ja też na początku poszedłem za masą i załamywałem ręce, gdy słyszałem gdzieś Baby. A dosyć niedawno zacząłem zaznajamiać się z jego osobą i przekonałem się, że wszystkie te puste opinie są w znacznej mierze głupstwami i bezpodstawne ;]

ocenił(a) film na 10
radek115

Zgadzam się z tobą bubabuu, ja zrobiłem podobnie i nawet zostałem fanem :D Uważam, że ludzie bardzo niesprawiedliwie go traktują.

Tylko zobaczmy co będzie z jego karierą po tym jak dojdzie do rzeczy która powinna ją przkreślić :

MUTACJI!

waldeck

polecam posłuchać jego kawałki czy wypowiedzi sprzed 2 lat, a następnie te nagrane 2-3 miesiące temu ;)
głos się zmienił, a kariera wciąż w toku.