PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31831}

K-PAX

2001
7,6 332 tys. ocen
7,6 10 1 331582
7,3 36 krytyków
K-PAX
powrót do forum filmu K-PAX

Na plakacie jest napisane-matrix nie istnieje istnieje K-PAX.Co to ma do matrixa skoro matrix to świat a K-Pax to Planeta

ocenił(a) film na 10
Goku

własnie też się nad tym zastanawiam obejrzałem ten film bo myślałem ze to bedzie jakies nawiązanie do matrixa

ocenił(a) film na 8
Hawk_4

he he... a ja myślałem nawet że to 2 część matrixa jest :P

Ale film mi się bardzo podobał, świetny scenariusz, jak zwykle genialny Kevin Spacey i fajna muzyka stwarza naprawdę niepowtarzalny klimat.

Goku

Mają tylko wspólny przedrostek ARCY, z tym że K-PAX to arcydzieło, a matrix to w dużym uproszczeniu płytki arcygówno bez przesłania zrobione tylko dla efektów specjalnych.

Goku

podobno i w Matriksie i w K-Paxie główne role miał grać Will Smith ale obie odrzucił.
P.S.Co łączy Prota,Neo i agenta J z MIB?Wie ktoś?

Arkadio_2

P.S.Co łączy Prota,Neo i agenta J z MIB?Wie ktoś?

Okulary? :>

Gh0st

"Matrix nie istnieje - istnieje K-Pax" qwydaje mi się, że to tylko taki chwyt aby podsycić naszą ciekawość ;)

Pozdrowienia

ocenił(a) film na 8
megan_

"matrix to w dużym uproszczeniu płytki arcygówno" < dobry żart kolego ;)

ocenił(a) film na 9
Kwic

"Matrix nie istnieje, istnieje K-pax" to arcyzjebano-hujaszcza reklama. Która ma podjarać popcorniarzy i mtv-owców, którzy nie wiedzą o istnieniu takiej trylogii książkowej jaką jest K-pax. A ponieważ i sam tytuł niewiele mówi, więc trzeba było zrobić reklamę taką, żeby ludzie myśleli że to wypas większy jak matrix. Producent, tudzież polski dystrybutor uznaje widzów za debili to tyle i wali im głodne kawałki.