PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31831}

K-PAX

2001
7,6 332 tys. ocen
7,6 10 1 331582
7,3 36 krytyków
K-PAX
powrót do forum filmu K-PAX

[DALEJ SPOILERY!]Muszę się przyczepić do jednej rzeczy. Dlaczego prot nie zabrał ze sobą Roberta? Wnioskuję, że musiał go wcześniej znać i (chyba) się z nim przyjaźnić. Wiedział na pewno, że dla Roberta na Ziemi nie zostało już nic.

ocenił(a) film na 10
GxZas

Incydent związany z ewentualnym odlotem Prota jest bardzo dwuznaczny.
Reżyser pozostawia sporo naszej własnej interpretacji. Jedni uważają iż do owego odlotu rzeczywiście doszło, inni natomiast że jego chwilowy geniusz polegał na rozwijającej się chorobie co czasami skutkuje właśnie fenemenem naukowym.
Ja wolę jednak odbieram ten motyw jako rzeczywistego gościa z kosmosu:)

ocenił(a) film na 8
robie84

Stąd, moje pytanie pozostaje.

ocenił(a) film na 10
GxZas

ja polecam sage o procie. gene brewer-trzy super książki...tam jest wszystko wyjaśnione...

GxZas

Hejka
Jak ogladalam ten film to plakalam, naprawde cudowny. Wedlug mne zabral tę kobietę dlatego, bo ona nie miała domu, bo go stracila przeciez (pożar) wiec K- Pax byl dla mniej takim nowym domem a z drugiej strony dal jej cos,czego im brakowal- usmiech, szczescie radosc. Pamietacie faceta, ktory skalal jak zobaczyl niebieskiego ptaka:), on tez byl szczesliwy

GxZas

Ja sądzę, że Robert jest zadaniem dla doktora. A może to, że został jest też zadaniem dla niego.

ocenił(a) film na 10
glowa_3

Przeczytajcie trylogię książek o K-Pax, w ostatniej części Robert zostaje zabrany. Przy okazji, wyszła czwarta część :D