Czy jest planowana adaptacja filmowa dwóch kolejnych części K-Paxa? Jeśli nie, to dlaczego?
Wszystko zostało już pokazane co miało być. Jest to ambitne kino a nie pogoń za kasą.
kolejne książki Brewerowi specjalnie nie wyszły więc nie sądzę żeby miały powstać filmowe adaptacje. zresztą nic o tym nie słyszałem
A z tym się nie zgodzę. Mi się strasznie podobało "Na promieniu światła" - dużo bardziej wolę Roberta niż prota. Ale dwóch kolejnych częściach niezbędna jest postać Giselle, z której reżyser kompletnie zrezygnował. Myślę, że ciężko będzie z tego teraz wybrnąć.
ja czytajac ,,na promieniu swiatla" czy ,,swiaty prota" odnioslem wrazenie jakby brewer nie mial pomyslu na ta ksiazke i pisal ja na sile
Właśnie jestem z Wrocławia i tam mamy ze 3 empiki (przynajmniej ja o tych 3 wiem, a czy więcej... chyba nie) i byłem w każdym, znalazłem Fight Club, który kupiłem z miejsca ale K-Pax`a nie było. Kupiłem w internecie, ale ja nigdy nie lubię czekać na przesyłkę :(
ha, ja zakupiłam bratu na urodziny, i teraz czekam, aż przeczyta to 'na promieniu światła' ;) co prawda z jakiegoś dziwnego wydawnictwa, okładka wręcz o k r o p n a, ale ze znaku nie chciało mi z empiku przyjść na czas ;/
Mam nadzieję, że film powstanie, bo jestem żądna kolejnego obrazu z panem Spacey'em, aczkolwiek w pełni się nie wypowiadam, bo jeszcze kolejnych części nie czytałam w końcu ;]
nie nie. nie bedzie wiecej czesci. osobiscie mialam okazje poznac gene w stanach i mowil ze sam jest zszokowany ze nie robia kontynuacji. juz klamka zapadla.ale dla fanow mam info z przed miesiaca ze pod koniec tego roku gene wydaje piata czesc ksiazki ;))
juz sie nie moge doczekac ;)
jesli chodzi o ksiazki to osobicie chyba druga czesc wydala mi sie najlepsza. potem prawie na rowni czesc trzecia.
lecz w trzeciej czesci mysl o tym ze prot ani robert nigdy juz nie powroci lekko mnie zasmucila.. ;(