PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31831}

K-PAX

2001
7,6 332 tys. ocen
7,6 10 1 331571
7,3 36 krytyków
K-PAX
powrót do forum filmu K-PAX

ma ktoś do sprzedania choć jedną z książek k-pax?
może to być trylogia, czwarta część lub osobno.. obojętnie.
ale żeby była ^^

ocenił(a) film na 9
karate_girl

Mam pytanie co do książek- Film jest jedynie adaptacją pierwszej części książki?
Czytał już ktoś? Warte kupienia?

ocenił(a) film na 8
advx

niebawem przeczytam pierwszą część, więc napiszę

ocenił(a) film na 9
moniek_sz

Super, czekam na opinię : )

ocenił(a) film na 9
advx

ja czytałem 3 części i powiem szczerze, że nie zawiodłem się chociaż wiadomo, że w książce jest to wszystko dużo szerzej ujęte. gdyby autorzy filmu chcieli całą fabułę ująć w filmie trwałby on o wiele wiele dłużej, poza tym istnieją ciekawe szczegóły których w filmie nie da się wychwycić jak na przykład to, że imiona bohaterów wg prota pisze się małymi literami natomiast nazwy planet wielkimi:) ale to oczywiście nie umniejsza filmowi:) pozdrawiam

PS warto kupić, a nawet trzeba:)

ocenił(a) film na 9
Staniollek

btw film jest adaptacją tylko pierwszej części w kolejnych sprawy komplikują się jeszcze bardziej:P

ocenił(a) film na 9
Staniollek

: )
W takim razie jak najprędzej zamawiam ; )

Akurat ten cytat, bardzo zapadł mi w pamięci, ze względu iż osobiście bardzo mi się spodobał :)
Troszke później znajomi mieli pretensje, że do nich z małej litery piszę. Aż w końcu uznałem że cóż, to tylko nasza mała zarozumiałość ; )

ocenił(a) film na 8
advx

Przeczytałam dwie części. Film rzeczywiście jest adaptacją tylko pierwszej. Książki fajne, połyka się je dosłownie, nie sposób się oderwać, szczególnie, gdy w drugiej części Brewer odkrywa prawdziwą tożsamość Roberta, jego przeszłość z najmniejszymi szczegółami i w końcu - ulecza go ;) Druga część nosi tytuł "Na promieniu światła". Nie wiem czy będę chciała przeczytać trzecią część. Słyszałam o niej raczej niepochlebne opinie, podobno czytając ją czuje się, że jest pisana na siłę. Ja czuję się w pełni usatysfakcjonowana po przeczytaniu dwóch części. Wszystko zostało wyjaśnione, no może oprócz tego, skąd on miał tak imponującą wiedzę ;)