PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31831}

K-PAX

2001
7,6 332 tys. ocen
7,6 10 1 331582
7,3 36 krytyków
K-PAX
powrót do forum filmu K-PAX

tych interesujacych sie ufo i obcymi cywilizacjami ze z ich psychika jest cos nie tak i ich zainteresowania sie kosmitami maja podswiadomy problem natury psychiatrycznej , wynikajacej z jakichs nie uswiadomionych przezyc. Polecam

hdsr32

Film zostawia na końcu niedopowiedzenie, bo nie wiemy do końca czy Robert Porter myślał, że jest kosmitą, czy to Prot przybrał postać Portera.

ocenił(a) film na 8
hdsr32

Ja oglądałem ten film i z mojej perspektywy on był ufokiem, co się okazało na końcu. Przyziemność niektórych ludzi każe im zawsze wyjaśniać coś niezrozumianego, bez znaczenia jak bezsensowne jest to wyjaśnienie.

A ten tekst o interesowaniu się ufo i jakichś zaburzeniach to wielki pseudo psychologiczny bełkot nadający się do kosza. Sam fakt jak wielu młodych ludzi się tym interesuje obala tę "tezę" No chyba, że każdy ma jakieś "przeżycia" za sobą (np. za ciepła kaszka mleczna w 4 roku życia)...
Generalizacja, która jest objawem ignorancji, więc może nad tym lepiej się zastanowić.

ocenił(a) film na 10
Shigurui

Tak? a ja sądzę inaczej, że to właśnie ten motyw z kosmitą jest po to aby zrobić bełkot! A wiesz dlaczego ja mam rację? Bo jak by było tak jak Ty mówisz to film byłby z gatunku Science Fiction, a to jest Dramat! Proste jak budowa cepa :)