PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31831}

K-PAX

2001
7,6 332 tys. ocen
7,6 10 1 331585
7,3 36 krytyków
K-PAX
powrót do forum filmu K-PAX

Niby wszystko super, ale nie mogę przestać sie zastanawiać nad tymi wszystkimi dziwnymi zjawiskami, które nie zostały w filmie wyjaśnione. Skąd wiedział te wszystkie rzeczy odnośnie kosmosu, planet, skoro wiedziały o tym tylko 3 osoby? Nie wyjaśnili tego, pewnie nie mieli pomysłu jak to zrobić. Druga sprawa, możliwe, że się nie dopatrzyłam, ale dalej nie wiem co się stało z kobietą, która niby poleciała na K-PAX. Kolejna sprawa, to taka, że na samym początku stwierdzili u niego zdolność do widzenie promieni ultrafioletowych, czego rasa ludzka nie potrafi. Może myśleli, że jest to na początku i wszyscy o tym zapomną, i zapewne tak było. Nie zmienia to faktu, że mógłby to być na prawdę świetny film, ale przez te wszystkie niedociągnięcia zamiast wciągać się w fabułe, tylko denerwowałam się niespójnością i czekałam na jakieś objaśnienia, tak jak to często bywa pod koniec filmów; takie łączenie faktów w jedną całość. Tu takiego elementu nie było. Szkoda.

dr_dorota

Przeczytaj książkową trylogię K-PAX, tam odnajdziesz pewne odpowiedzi i podpowiedzi (specjalnie nie wymieniam tutaj niedawno wydanego czwartego tomu ponieważ opowiada zupełnie inną historię)